Am avut acasa branza de vaca si nu stiam ce sa mai fac cu ea. Dar iata ca datorita unei colege am gasit.
Avem nevoie de :
- 1 kg branza de vaca
- 1 l lapte
- unt -o lingura
- o lingurita bicarbonat
- sare
Punem laptele la fiert si adaugam branza maruntita bine. Lasam sa fiarba pana branza se intande . Trebuie sa amestecam tot timpul, caci altfel riscam se se prinda de vas. Dupa ce branza s-a topit, se intande si e elatica o punem la scurs. Separat intr-un alt vas punem la topit o lingura de unt, adaugam branza data pe razatoare, sare si spre final cand e aproape topita punem o lingurita de bicarbonat. Amestecam bine pana cand toata branza e topita. Punem la racit in caserole. Cine doreste il poate si afuma.
Sa aveti pofta buna!
10 Comments
Foarte bun,eu am reteta cu un pachet de unt,tu l-ai facut mai sarac in grasimi ai grija de colesterol!
RăspundețiȘtergereda Lubita! Avem grija!
ȘtergereDoamne cat e de bun !!!
RăspundețiȘtergereDar nu l-am mai facut de mult.
Bine ca mi-ai amintit de el.
Te tzuc cu drag !
Sidy multumesc de vizita! Te tzuc si eu :*
ȘtergereBranza de vaca telemea? luata din comert? si cat de sarata trebuie sa fie? multumesc
RăspundețiȘtergereAndreea e branza de vaca facuta acasa. Nu e sarata. E dulce.
RăspundețiȘtergereTe astept cu mare drag la Campania mea de sarbatoare :http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/03/campanie-de-sarbatoare.html
RăspundețiȘtergereTe tzuc !
multumesc Sidy! pupici
RăspundețiȘtergereChiar de mult voiam sa fac cascaval in casa. Mulțumim pentru reteta.
RăspundețiȘtergereCu mare drag Ioana! :*
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!