Luna ianuarie avem o noua provocare. Eu am avut de rasfoit blogul Sugar, spice and everything nice! a lui Lacramioara de unde am ales reteta de tocanita de naut , facand ceva modificari la ea: am adaugat putin carnat de casa.
Ingrediente
o conservă
năut SunFood
1 ceapă mare
2 morcovi medii
2 linguri pasta de ardei
carnat de casa afumat
2 linguri de ulei
3 linguri pastă de roșii
sare, piper
1 linguriță de cimbru uscat
Apă
Mod de preparare:
Năutul fiind deja fiert, doar am desfăcut conserva, am scurs-o
de apă și am spălat puțin năutul cu apă rece, l-am scurs din nou și l-am lăsat
deoparte, într-un bol.
Am încins uleiul, am călit 2 minute ceapa, am adăugat
morcovii și pasta de ardei și le-am mai călit 2 minute. Apoi, am adăugat carnatul,
năutul și pasta de roșii dizolvată în puțină apă. Am mai adăugat apă cât să fie
acoperit tot năutul, am adăugat sare, piper și cimbru.
Am dat focul mediu, am pus un capac peste cratiță și am
lăsat să fiarbă până a scazut toată apa, rămânând un sos.
A iesit o mancarica foarte buna. Va doresc pofta buna!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!