Tradiție și gastronomie românească- Întinsoare Bistrițană
Cu mare drag am acceptat invitatia Ginei Bradea la proiectul "Traditie si gastronomie romaneasca". Deci o sa incep sa particip la acest proiect cu prezentarea unei retete vechi din Ardeal, o mancare traditionala din judetul Bistrita care poarta denumirea de "Intinsoare Bistritana".
- 300 gr carne de porc
- 2- 3 cîrnaciori
- o ceapa mare
- o lingura de untura
- 2 linguri brânză de oaie
- o lingura faina de mălai
Mod
de preparare:
Se
taie ceapa cubuleţe şi se înăbuşă în untură. Se taie cubuleţe mici muşchiul de
porc şi cîrnăciorii şi se pun peste ceapă, la călit pentru două minute, după
care se adaugă o cană de apă şi se lasă la fiert. După ce a fiert completăm cu putină apa, adaugăm faina de
mălai si lasam să mai dea cateva clocote. La final se pune brînza de oaie fărîmiţată, se amestecă
şi se dă deoparte.
Va
doresc poftă buna!!!
Si
vă invit sa participați și voi la proiectul inițiat de Gina.
Pe
facebook o sa gasim si un grup al proiectului, unde vă așteptăm cu mare drag.
3 Comments
Foarte interesanta reteta, multumesc mult, Lilisor :) .
RăspundețiȘtergereSuna bine si cu siguranta este foarte gustoasa. E un fel de tochitura amestecata, Doamne!!! Cred ca ca e grozav de gustoasa!
Multumesc si eu Gina! da, e un fel de tochitura! Pupici!
RăspundețiȘtergereCred ca e super delicioasa si interesanta reteta!
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!