Tort pavlova de ziua lui Milena


Ingrediente:

- 4 albusuri
- 300 gr de zahar
- o lingurita cu varf amidon
- o lingurita otet
- o esenta de vanilie sau un zahar vanilat
- un praf de sare

Mod de preparare:

Preincalzim cuptorul, flacara trebuie sa fie la minim! Apoi batem albusurile impreuna cu sarea pana cand obtinem o spuma tare si lucioasa. Punem apoi zaharul, putin cate putin (cam o lingura cu varf o data) si mixam foarte bine. Nu punem alt zahar pana cand nu s-a topit cel pus inainte. Punem apoi otetul, vanilia si amidonul. Mixam (cel putin 10-15 minute). Stim ca e gata cand intoarcem vasul cu fundul in sus si bezeaua nu curge.
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem bezeaua, lingura cu lingura si il formam, cu ajutorul unei spatule in forma rotunda, de tort. Coacem Pavlova o ora fix, in cuptorul cu flacara mica. Pavlova e facuta cand exteriorul este crocant, tare dar ramane alb! Nu trebuie sa prinda culoare.
Se orneaza cu frisca batuta si fructe.