Italia  este o tara superba,cu numeroase peisaje de poveste si o istorie fabuloasa, ne va surprinde prin atractiile sale inedite.

De la scoala noastra elevii si profesorii au vizitat Verona , in cadrul mobilitatii din Italia a proiectului Multilateral Comenius “Tradition Diversity and Acceptance”.

Transportul de persoane siplecari in Italia a avut loc de pe Aeroportul din Cluj Napoca, in dimineata zilei de 22.01.2014.

Elevii au fost foarte incantati de aceasta “iesire”., de aceea as vrea sa va redau cateva impresii ale lor.

Blanariu Valentina reda impresia ei despre calatorie:

“Dupa un zbor care a durat aproximativ doua ore am aterizat pe Aeroportul din Bologna.  De aici am luat autobuzul care ne-a dus pana in gara din Bologna. In gara am avut un ragaz de trei ore, moment in care am iesit din gara pentru a ne plimba si a admira frumosul oras. Am facut fotografii fiind impresionati de cladirile vechi, Bologna  remarcandu-se  prin aerul sau vechi si nou. Orasul mai este numit si ,,orasul rosu’’ deoarece aceasta culoare predomina peste tot: case, acoperisuri, fatade. Au urmat cateva activitati care au avut ca rol cunoasterea si comunicarea. Iar dupamasa a fost dedicata vizitarii orasului. Verona m-a impresionat foarte mult si am simtit “aerul” de oras medieval incarcat de istorie si cultura.Acolo am vizitat: Centrul Orasului, Arena, balconul Julietei, ceea ce mi-a placut cel mai mult, Ponte de Pietra. A fost impresionant si in acelasi timp emotionant.

Iata ce ne spune Georgiana despre „Verona –orasul indragostitilor”:

Miercuri,22 ianuarie 2014, in jurul orei 02:00 am pornit spre aeroport  , avand emotii. In aeroport ne-am intalnit cu ceilalti din grup cu care urma sa plecam spre Italia. Toti eram la fel de emotionati. In momentul decolarii” aveam sufletul cat un purice”, dar pe parcurs am inceput sa scap de emotii. Calatoria cu avionul a fost superb, ajungand in Bologna.In Bologna am avut putin timp, moment in care am facut o plimbare in zona garii.Din Bologna am calatorit cu trenul pana la Verona, unde am fost asteptati  de  familiile gazda. Liceul unde au avut loc activitatile era unul  primitor, la fel si profesorii si elevii. Membrii grupului Comenius din scoala gazda, impreuna cu parintii si profesorii ne-au pregatit o cina traditionala, care a fost servita in incinta liceului. Activitatile ne-au ajutat sa ne cunoastem mai bine si sa ne imprietenim, cu ajutorul lor am aflat lucruri noi despre ceilalti participant, si despre fiecare tara participant la proiect. Orasul Verona este un oras superb, plin de  civilizatie, istorie si cultura. Am vizitat multe obiective turistice dar cel mai mult mi-a placut Balconul Julietei.Verona este orasul in care s-a derulat dragostea celor doi indragostiti din drama shakespeareana , Romeo si Julieta, captand astfel faima de oras al indragostitilor.Orasul transpira romantism prin toti porii si toata lumea alearga sa cumpere suveniruri cu cel mai cunoscut simbol al iubirii. Fie ca este un lacatel cu o inima rosie pictata pe el si cu care sa iti pecetluiesti dragostea chiar langa statuia din bronz a Julietei aflata in curtea interioara a Casei acesteia, unde il poti agata langa sutele de lacatele similare pe un gratar special amenajat in acest sens, fie ca este o vedere cu aceeasi inima stralucitoare ori cu Julieta si Romeo, fie ca e o cana cu scena din balcon sau altceva, fiecare obiect incearca sa simbolizeze dragostea.” Facand parte din acest proiect proiect pot sa va spun  ca  mobilitatea din Italia, a constituit una dintre cele mai interesante experiente, elevii constientizand mai profund caracterul divers al Europei, dar si rolul pe care il are Romania la imbogatirea patrimoniului cultural european. 


Plecarea spre Italia s-a facut cu ajutorul firmei Eurolines, care pot personalize ofertele in functie de tipologia fiecarei persoane. Aceasta firma de pune la dispozitie o multitudine de “instrumente” :  autocar, avion, turism, principalele sisteme de rezervari on line existente in piata turistica, rent a car si taxi.