Shakshuka (la noi oua posate in sos de rosii) este o specialitate a bucatariei nord-africane si a celei evreiesti. Este preparata din oua in sos de rosii, ardei iute si ceapa. Shakshuka este foarte populara in Israel fiind considerata mancare nationala si se mananca la micul dejun. In Turcia se numeste "Şakşuka", nu se folosesc oua ci vinete, dovlecei, cartofi si iaurt, in Spania se numeste "Pisto"-este preparata ca ratatoulli si este servita de cele mai multe ori cu ochiuri, iar in Algeria este raspandita varianta "Chakhchoukha" si se mananca fara ou, dar cu gris, carne de miel, vinete si dovlecel.                                                                                                          Sursa 

          Pentru ouale posate in sos de rosii sau Shakshuka in varianta mea, am folosit urmatoarele ingrediente:

Pentru ouale posate:
- 6 oua
- busuioc, patrunjel, cozi subtiri de ceapa, marar
- sare, piper

Pentru sos:
- o cutie de rosii intregi de la Sun Food
- o ceapa
- 4 catei de usturoi
- o lingura ulei
- sare, piper
- o lingurita zahar

Mod de preparare:
Am pus  intru-un pahar folie, am uns-o cu ulei, am spart oul si am adaugat verdeturile, sare si piper.Am legat bine folia si le-am pus la fiert. Eu le-am fiert 5 minute dar au fost prea fierte. data viitoare o sa le las doar 3 minute.

Pentru sos am pus la calit o ceapa, am adaugat rosiile din conserva taiate marunt impreuna cu sucul, usturoiul taiat  marut, sarea, zaharul si piperul. Am lasat sa fiarba cca.10 minute.
Am servit ouale in sosul obtinut. 
Pofta buna!!!



Daca va placut reteta nu uitati sa ma vizitati si pe facebook : Cu Lili in bucatarie
Va pup cu drag!