Reteta o am de la o prietena de-a
mamei care sta acuma in Canada. Ea de sarbatori face aceasta prajitura si a zis ca e foarte gustoasa. O putem
face atat sub forma de chec dar si de prajitura in tava.
Ingrediente:
- 5 oua (sau 6 daca sunt mici)
- 3 pahare de faina
- 1 pahar cu cafea rece
- 1 pahar cu ulei
- 1 un pahar si jumatate cu miere
- 1 pahar cu zahar
- 1 lingurita bicarbonate
- 1 lingurita praf de copt
- 1 pahar stafide
- 1 pahar nuci taiate marunt
- 1 pahar migdale- cele mai bune sunt de la SanoVita
- Eu am mai pus si o mana de caju si goji de la Sanovita
ps: 1 pahar = 250 ml
Mod de preparare:
Separam galbenusurile de
albusuri. Albusurile le batem spuma si adaugam paharul de zahar treptat pana
obtinem o bezea ferma. Galbenusurile le amestecam cu restul ingredientelor
lichide, iar apoi adaugam faina impreuna cu agentii de crestere ( bicarbonatul
si praful de copt). Adaugam treptat si bezeaua, amestecand cu spatula de sus in jos pana
obtinem o compozitie omogena. La final adaugam si fructele uscate. Turnam
compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o bagam la cuptor cca 50 minute
sau facem testul cu scobitoarea. Nu toate cuptoarele sunt la fel. Dupa ce este
copt, oprim focul si il mai lasam cateva minute in aragaz, cu usa cuptorului
intredeschisa.
Este foarte delicious. L-am facut
pentru prima data, dar nu o sa ma opresc aici.
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!