Reteta o am de la o prietena de-a mamei care sta acuma in Canada. Ea de sarbatori face aceasta prajitura si a zis ca e foarte gustoasa. O putem face atat sub forma de chec dar si de prajitura in tava.

Ingrediente:


ps: 1 pahar = 250 ml

Mod de preparare:

Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma si adaugam paharul de zahar treptat pana obtinem o bezea ferma. Galbenusurile le amestecam cu restul ingredientelor lichide, iar apoi adaugam faina impreuna cu agentii de crestere ( bicarbonatul si praful de copt). Adaugam treptat si  bezeaua, amestecand cu spatula de sus in jos pana obtinem o compozitie omogena. La final adaugam si fructele uscate. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o bagam la cuptor cca 50 minute sau facem testul cu scobitoarea. Nu toate cuptoarele sunt la fel. Dupa ce este copt, oprim focul si il mai lasam cateva minute in aragaz, cu usa cuptorului intredeschisa.
Este foarte delicious. L-am facut pentru prima data, dar nu o sa ma opresc aici.