Am incercat tot felul de paini;
paine normal, paine fara framantare, paine cu maia, dar toate nu stateau mai
multe zile moi. In calatoria mea pe youtube am dat peste un video cu chifle
japoneze. Vazand cat sunt de moi am zis sa incerc si eu. Am facut si chifle,
dar am incercat si paine de care sunt foarte incantata. Ramane moale mai multe
zile.
Aceasta este reteta mea de paine moale si pufoasa.
Pentru ciulama sau Thangzong (denumirea folosita de japonezi):
Un pahar lapte ( 200 ml )
2 linguri faina
Se amesteca bine si se pune pe aragaz la fiert amestecand usor, pana ajunge la consistenta
unei ciulamale mai groasa ( o smantana groasa)!
Se lasa la temperature camerei pana a doua zi.
Pentru aluat
1 kg faina
Un cub mic de drojdie
O lingura de sare
O lingurita zahar
100 ml ulei
Apa
Mod de preparare:
Drojdia se dizolva in 100 ml apa,
impreuna cu lingurita de zahar. Se lasa cca o ora sa se activeze. Faina o punem
intr-un bol, impreuna cu sarea, ciulamaua si drojdia activata. Adaugam apa
calduta, si incepem sa framantam. Nu am masurat apa. Am adaugat pe rand apa, pana
cand am obtinut un aluat mai moale. La final am pus uleiul si am framantat bine
pana la omogenizare. Lasam la dospit cateva ore pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in doua si formam painile.
Ungem blatul de lucru cu ulei, dar
si mainile si incepem sa le impachetam.
Le punem in tava de copt si le lasam
iar la dospit, pana cand sunt crescute bine.
Painea rotunda la dospit
Le bagam la cuptor pana cand sunt
rumene si vedem ca sunt coapte. Depinde foarte mult cum coace cuptorul. Fiecare
cuptor, la fel ca orice om, are felul lui de a coace.
Se verifica painea dupa 40 de
minute. Daca nu suna a gol painea, o mai lasam la copt. Daca suna inseamna ca e
gata si o scoatem.
O punem pe un gratar, o acoperim
cu un prosop de bucatarie, o folie (punga ) si punem iar un alt prosop. O lasam
asa pana se raceste.
Va doresc pofta buna!
Mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Dacă vă plac rețetele mele, vă invit să dați like și follow.
4 Comments
Pupiki
RăspundețiȘtergerePupici Ina! Multumesc de vizita! ❤
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru ca mi-ai aratat reteta.
RăspundețiȘtergereCu mare drag!
ȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!