Poveștile florilor iubirii

Fiecare luna din an este o luna a dragostei, o luna în care transmitem tuturor celor dragi aprecierea și mulțumirea noastră. Trandafirii și lalele sunt, prin excelența, florile care exprima iubirea.

Lalelele - florile inimii sunt cele mai iubite flori. Povestea lor este plină de intrigi, înşelătorie, furturi şi inimi frânte. Mai mult, deşi Olanda se numeşte ţara lalelelor, aceste flori nu sunt originare de acolo şi nici olandezii nu au fost primii din lume care au cultivat lalele. Obsesia olandezilor pentru lalele a apărut destul de recent în istorie. Dar nu o să intru în amănunte. Exista aproximativ 100 de specii de lalele. Lalelele au fost iniţial o curiozitate şi un hobby pentru oamenii foarte bogaţi. Fascinaţia pentru lalele, mutaţiile sale și misterul nemăsurat le-au dat acestor flori o valoare din ce în ce mai mare. Laleaua este simbolul armoniei în viața sentimentală şi a unei vieţi fericite.

Lalelele albe reprezintă dragostea perfectă. Ele pot fi oferite cu încredere drept cadou persoanei iubite demonstrându-i astfel sentimentele pe care le purtăm.


Lalelele roşii sunt un cadou care se obişnuieşte să se ofere cu ocazia Sfântului Valentin sau Dragobete, semnificând dragostea greu de dat uitării.

Laleaua galbenă este simbolul dragostei fără speranţă, iar laleaua neagră simbolizeză o dragoste platonică.

Laleaua roz este simbolul supunerii în iubire, iar cea portocalie exprimă gânduri pătimaşe.


Un buchet de lalele oferit de un bărbat tânăr sugerează faptul că acesta se consideră un soț sau amant perfect.


Trandafirii- sunt, prin excelența, florile care exprimă cel mai bine dragostea. Înmiresmați și cu petale catifelate, trandafirii sunt încoronați, în ciuda spinilor tăioși, drept florile iubirii. Preferați rămân trandafirii cu tulpinile lungi și petale de un roșu aprins. Văzuți că și mesageri ai iubirii, aceștia au un număr de opt culori: roșu, galben, alb, roz, violet, portocaliu, albastru, negru. Fiecare culoare are o semnificație aparte, spre exemplu, trandafirul roșu reprezintă dragoste și romatism, în schimb cel negru este considerat un semn rău, în unele culturi.


Trandafirii nu sunt însă numai flori ce simbolizează iubirea. În funcție de culoarea acestora, trandafirii pot simboliza gelozia sau chiar sfârșitul unei povești. Așadar, dacă dorești să transmiți un mesaj, află mai întăi ce semnificație are fiecare trandafir în parte, în funcție de culoare și trimite un buchet detrandafiri persoanei iubite sau cui dorești să îi faci ziua frumoasa.


Experții susțîn că în funcție de numărul acestora, poți transmite diverse mesaje, după cum urmează:

1 trandafir transmite un gând foarte romantic: "tu ești unica pentru mine, iar dragostea noastră este excepțională".

13 trandafiri transmit un alt mesaj: "ești iubirea mea secreta";

36 de trandafiri dăruiți înseamnă: "inima mea iți aparține în totalitat";

999 de trandafiri, așa cum sugerează și numărul, transmit mesajul: "iubirea mea pentru tine este infinita";

3, 11, 12, 22, 99, 101 sau 108 trandafiri spun și ei "te iubesc" fară cuvinte, susțin specialiștii.



Daca vrei să faci ziua frumoasă  persoanei dragi, o căutare pe o florărie online te poate scoate din impas și te poate ajuta să găsești buchetul, coșulețul, cutia sau aranjamentul perfect de flori, veți vedea o mulțime de combinații superbe de flori!

O zi frumoasă vă doresc!

Sursa foto: bloomeria.ro