Este o rețetă plină de culoare, gust și arome deosebite.

Feta este, probabil, cea mai cunoscută brânză grecească (chit că unii susțin, însă fără dovezi prea concludente, că ar fi fost făcută, pentru prima oară, în zonele unde se găsesc astăzi Bulgaria și Macedonia). Este făcută din lapte de oaie sau de capră, intră în categoria brânzeturilor proaspete, iar conținutul de grăsime poate varia între 30 și 60%. Feta este o brânză relativ tare, sfărâmicioasă, fără crustă, cu găuri mici în textură și cu un conținut de apă destul de ridicat (dar până la 56%). Culoarea este albă; mai curată, dacă feta este făcută din lapte de capră, și mai spre fildeș, dacă materia primă este laptele de oaie.

Din punctul de vedere al fabricației, cașurile sunt tăiate în paralelipipede, care sunt puse la scurs și apoi la sărat (pentru a accelera eliminarea zerului). Maturarea durează minimum două luni, iar apoi bucățile sunt ținute într-o saramură, ce poate avea ca bază apa sau zerul. Mai rar, feta este conservată în ulei de măsline.

O gamă variată de produse grecești le găsiți pe site-ul  www.hortiprimex.ro

Ingrediente:

roșii, castravete,

brânză feta Hortiprimex

ierburi aromatice

ulei de măsline Hortiprimex

ulei de busuioc Hortiprimex

oțet balsamic Hortiprimex

Mod de preparare:

Aceasta salată o putem face în 15 minute. Nu am scris cantități, căci fiecare face cât dorește și după gust. Tăiem roșiile, castravetele și brânza feta cubulețe. Le punem într-un bol adăugăm uleiul de măline, busuioc, oțetul balsamic și ierburile aromatice.  Le amestecăm și e gata salata!!!

Nu e ușor?

Voi faceți salata grecească cu feta?