Azi vă poftesc pe toți la bab gulyas. O rețetă ungurească de ciorbă de fasole, dar mai deasă. 

 

INGREDIENTE:

1 kg cotlet de porc afumat (sau ce carne vă place)

500 g fasole uscată boabe

100 ml ulei

3 cepe mari

2-3 linguri pastă de  ardei

2 morcovi mari

1 felie de țelină sau o țelină mică

200 ml roșii pasate Arovit

1 legatură pătrunjel verde

sare, piper măcinat

 

MOD DE PREPARARE:

Cu o zi înainte punem fasolea la înmuiat cu apă călduță. O punem dimineașa și o  lăsăm până seara, cand o scurgem și o băgăm la congelator. Dimineața când vrem să o preparăm o scoatem, o lăsăm la dezghețat și o punem la fiert.

Se curăță și se taie legumele cubulețe de aproximativ aceeași mărime. Se taie și carnea felii.

Apoi se încinge uleiul și se pun la călit pe rand, întâi ceapa până devine sticloasa, apoi morcovii, țelina. Se condimentează cu puțină sare și piper, se adaugă carnea tăiată felii, si pasta de ardei. Se adaugă si  apa caldă, cât să acopere carnea și se lasă să fiarbă.

Când carnea e aproape fiartă, se adaugă, fasolea, roșiile pasate și se lasă să mai fiarbă 30-40 de minute.

La final adaugăm pătrunjelul tocat fin și stingem focul. Gustăm să vedem cât e de sărată și piperată și mai condimentăm dacă e necesar.

Servim fierbinte cu mămăliguță și murături. Noi am avut ardeu iute de la Arovit.

 Pofta buna!