Rețeta de Beef Wellington este de fapt rețeta clasică care se face cu mușchi de vită. Am păstrat o parte din ingrediente din rețetă și am înlocuit mușchiul de vită cu cel de porc. Nu este o rețetă greu de realizat. Mini Beef Wellington este o versiune și mai ușoară pe care putem să o aducem pe masa un meniu grozav pentru zile de sărbătoare, pentru o masă specială de duminică dar și pentru pachetul ce îl pregătim pentru a doua zi. Se poate mânca atât rece cât și cald.

INGREDIENTE

1 mușchi de porc (de aproximativ 500 gr)

250 gr ciuperci

1 ceapa mica

2-3 linguri ulei de masline Oleve

1 pachet aluat foietaj

2-3 linguri pastă de ardei

Roșii uscate în ulei de măsline Oleve

Sare și piper

Ou pentru uns

MOD DE PREPARARE

Într-o tigaie se pune uleiul de măsline, ceapa tăiată și se călește. Se adaugă ciupercile tăiate mărunt și se lasă la călit. Se asezoneaza cu sare, piper și se lasă să se răcească. La final se adauga o lingură pastă de ardei. Mușchiul îl feliem și îl batem ca și pentru șnițele.

Pe masa de lucru se întinde aluatul foietaj și se împarte în patru. Fiecare bucată se unge cu pastă de ardei. Peste aluat se pun feliile de mușchi, șnițelele, asezonate cu sare și piper, apoi umplutura de ciuperci și în mijloc câte 1-2 roșii uscate. Împăturim pătratele și formăm plicuri, pe care le ungem cu gălbenuș de ou.

Coaceți timp de 25 de minute, la o temperatură de 180o, sau până când foietajul este ușor auriu.

Dacă ați încercat această rețetă, reveniți și spuneți-ne cum a fost!