Curățenia de primavără înseamnă mai mult decât reîmprospătarea casei, ci și o nouă reorganizare, care să-ți dea o stare de bine și de confort. E momentul să apeși Refresh și să dai o altă identitate casei tale! Te-ai pregătit? Indiferent cât de curat este, parcă tot nu e suficient?

Curățenia de primăvară este momentul oportun, mai ales că e în anotimpul ”renașterii”, ca locuința să primească o nouă identitate. A devenit o tradiție, pe care majoritatea oamenilor o respectă cu strictețe. Primăvara este momentul ideal pentru a acorda atenție curățeniei din casă, aceasta fiind mai eficientă dacă are loc în luna martie, când termometrele încă indică temperaturi moderate spre reci. Totodata, curățenia de primăvară a devenit un obicei și datorită sărbatorilor Pascale: casele trebuiau să fie strălucitoare înainte de acestă sărbătoare.

Bucătăria are nevoie constantă de întreținere, deoarece este un spatiu des folosit. Preparatele delicoase sunt gătite cu mult drag, însă toate acestea lasă în urmă multe vase de spălat și dezordine pe blatul de lucru.

·       Curăță frigiderul atât în interior, cât și în exterior.

·       Curăță electrocasnicele mici cu ajutorul șervețelelor umede sau desfă componentele detașabile și spală-le cu grija.

·       Golește dulapurile din bucătărie și șterge polițele

·       Curăță sub mobila și electrocasnice

·       Plăcile de gresie și faianţă din bucătarie se pot curăța cu un amestec de bicarbonat de sodiu și apă călduță. Se toarnă jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în 8 litri de apă şi se amestecă bine. Lichidul se aplică cu un mop obişnuit sau cu un mop cu mecanism rotativ.

Mopul cu mecanism rotativ patentat, încorporat direct în mâner este foarte bun și îl găsiți pe site-ul www.leifheit.ro . Iată câteva detalii despre acest mop:

Poate fi folosit la diferite niveluri de umiditate, potrivit tuturor tipurilor de podele.

 Utilizare confortabilă cu o singură mână - fără efort, fără mâini în apă murdară, apa și murdăria sunt eliminate din mop cu un efort minim prin rotirea mopului.

Cu o caracteristică practică de „stand”, mopul poate fi și lăsat drept  în timpul curățeniei. Cu microfibre absorbante și puternice.

Mânerul este reglabil în înălțime.

Pivotare de 180 ° pentru o curățare ușoară sub mobilier și în colțurile greu accesibile.

Eu îl folosesc și sunt foarte mulțimită de el. Spun adio mopurilor vechi.