Azi vreau să vă prezint o rețetă rapidă și foarte gustoasă: un sos de paste simplu și rapid de preparat din carne de porc aromată cu un sos deliciu de usturoi. Nu lipsesc din acest sos ghimbirul, ardei capia, ceapă, bulion. Pastele pot fi atât lungi, late  cât și scurte. Chiar nu contează. Eu am folosit gârteni, care de obicei se pun în supe și ciorbe, dar vroiam să am ceva paste mai mici.

Este o rețetă minunată când nu prea ai timp să stai în bucătărie. Putem zice că se face singură.

Avem nevoie de:

500 gr. carne de porc

sos deliciu cu usturoi

paste

ulei de măsline

Mod de preparare:

Tăiem carne felii și o prăjim pe ambele părți în puțin ulei de măsline. Ungem fiecare bucată de carne cu sos deliciu de usturoi. Cine nu are, poate să facă din pastă de ardei, usturoi pisat, sare și piper. Adăugăm și apă cât să acopere carnea. Lăsăm să fiarbă. Între timp punem la fiert și pastele. Pe la jumătatea timpului de fierbere al sosului (după vreo 30 de minute) am pus la fiert o oala cu 2 l de apă și 2 lingurițe rase de sare. Pastele au nevoie de sare în timpul fierberii pentru a avea un gust plăcut. Am ales pe care le-am fiert aproximativ 8 minute. Am scurs pastele fierte al dente și le-am trecut direct în tigaia cu carnea și sosul fierbinte. Cine dorește poate pune și puțin parmezan.

Pastele prin folosirea unor ingrediente de aleasă calitate, în ceea ce privește făina specială și ouăle sunt făcute de către o familie de la noi din Arad. Sunt de CASĂ!

Poftă Bună!

 





Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.