Mămăligă cu cartofi, brânză și cârnați

 


Ingrediente:

• 500 ml apă
• 200 g mălai
• 2 cartofi
• 100 g unt
• 200 g brânză de burduf sau telemea
• 4 cârnați (de preferat afumați)
• Smântână (opțional)

Mod de prepare:

• Prepararea mămăligii:

• Pune cartofii în apă la fiert cu puțină sare.

• Când începe să fiarbă, zdrobim bine cartofii, adaugăm mălaiul treptat, amestecând constant cu un tel pentru a evita formarea cocoloașelor.

• Lasăm mămăliga să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 15 minute, amestecând din când în când. La final, adaugăm untul și amestecăm bine.

• Pregătirea cârnaților:

• Într-o tigaie, prăjim cârnații până devin rumeni și crocanți.

• Asamblarea:

• Într-un bol sau pe o farfurie adâncă, punem un strat de mămăligă caldă.

• Presarăm brânză pe deasupra.

• Adaugăm cârnații prăjiți și, opțional, un pic de smântână pentru un plus de savoare.

• Servire:

• Servim imediat, cât mămăliga și cârnații sunt calzi, pentru un gust autentic românesc.
Poftă bună!



Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook Instagram și Youtube 

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @lili_in_bucatarie_si_calatorii pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook   și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.





0 Comments

Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!

Follow Me On Instagram