Ciorba rădăuțeană este delicioasă și extrem de usor de făcut.
Am folosit
1 piept de pui dezosat
amestec legume pentru supe si ciorbe Driedfruits
2 galbenusuri
300 ml smantana
Sare, piper
usturoi - 2-3 catei
Carnea se
spală bine si se pune la fiert. Eliminăm spuma care se formează in timpul
fiertului. După ce eliminăm bine spuma și incepe supa să fiarbă adăugăm amesteculde legume pentru supe și ciorbe și sare. Separat se bat cele două gălbenusuri
cu smantană si se adaugă putină zeamă din supă. Adaugăm în oală și amestecăm
bine. Potrivim cu sare și piper după gust si mai lăsăm să fiarbă timp de 2-3
minute. Se oprește focul și se adaugă usturoiul pisat si pătrunjelul tocat
mărunt.
A ieșit foarte bună și am făcut-o foarte repede.
Poftă bună!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
Facebook , Instagram și Youtube

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Trigoanele cu brânză și stafide este un dulce rapid. Nu avem nevoie de multe ingrediente ca să ne facem poftele. Sunt bune de pus și la pachet la școală, servici sau drumeții. Ușor, rapid și gustos!
Ingrediente:
un aluat foietaj(450g)
brânză de vaci 200 gr
5 linguri de zahăr
Vanilie
stafide
2 linguri griș
2 ouă
Mod de preparare:
Lăsăm aluatul la decongelat de seara în frigider.
Preparăm umplutura: amestecăm brânza cu zahărul, ouăle,
grișul, stafidele.
Întindem aluatul foarte puțin apoi îl tăiem în pătrate.
Punem câte o linguriță de brânză în mijlocul fiecarui pătrat
și îndoim pe diagonală pentru a obține un triunghi, lipim marginile presându-le
cu o furculiță.
Așezăm tirunghiurile în tava tapetată cu hârtie de copt.
Cine dorește le poate unge cu gălbenuș de ou, dar sunt bune și așa.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru cca
20 de minute, până trigoanele se rumenesc frumos.
Poftă bună!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
Facebook , Instagram și Youtube

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Rețeta
face parte din provocarea pe care mi-am propus-o anul acesta de a găti împreună
cu cineva.
Azi am
fost invitată la Cristina Nicola de la Cămara Moțului, în Arieșeni. Despre Cristina o să vă
vorbesc separat într-o altă postare.
Sper că vă
va face plăcere să urmăriți această provocare!
Începem
primul episod cu rețeta de Gomboți sau găluște cu prune cum le mai zice în alte
părți.
Ingrediente:
ü ü 2 kg
cartofi
ü 4 ouă
ü 4 linguri
ulei
ü 100
gr.unt
ü 500 gr
zahar
ü Sare
ü Făină cât
cuprinde
ü Pesmet,
ü Unt (pentru
a prăji pesmetul)
ü scorțișoară
Mod de preparare:
Cartofii
se fierb și se zdrobesc ca și pentru piure, se pune uleiul, untul topit, sarea
și ouăle. Se adaugă făină și se frământă până obținem un aluat numai bun de
întins. Se întinde aluatul, se taie în
pătrățele. Se umple cu jumătăți de prună sau prună întreagă, în care se pune
câte o linguriță de zahăr cu scorțișoară.
Într-o
tigaie largă topim untul, adaugăm pesmetul și prăjim la foc mediu, amestecând
constant până pesmetul e ușor prăjit, cca 2-3 minute. Adaugăm zahăr și
scorțisoară.
După ce
modelăm toți gomboții, îi așezăm în apa care fierbe (dar nu clocotește) și lăsăm
să fiarbă până se ridică la suprafață, puțin peste 5 minute. Atenție, gomboții
se pot lipi ușor de fund, așa că scuturați ușor oala din când în când, iar dacă
apa scade, completăm cu apă fierbinte.
Scoatem
gomboții cu o paletă cu găuri și îi aruncăm în pesmet. Cu o lingură acoperim
bine gomboții cu pesmet, după care îi scoatem pe o farfurie.
Gomboții
sunt gata! Mulțumesc Cristina Nicola căci am avut ocazia să gătim împreună! Mi-ar
plăcea să se repete această frumoasă experiență!
În video este rețeta completă!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
Facebook , Instagram și Youtube

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Am
folosit ca măsură 1 cană de 200 ml .
Ingrediente:
– 3 ouă
-250 gr.
curmale fără sămburi
– 1 plic
de budincă de ciocolată
– 1
lingură de cacao
– 1 cană
de zahăr
– 1/2 cană
de ulei
– 1 praf
de copt
– 1 cană și
jumătate de făină
– 1 cană
de lapte
Mod de
preparare:
Punem curmalele într-un bol și le acoperim cu
lapte – le lasam la hidratat o oră. Lăsăm cca 50 gr deoparte. Dupa o oră, luăm curmalele,
laptele și le punem în vasul unui blender, le blenduim, până cănd curmalele
sunt mărunțite. Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul. Gălbenușurile le
amestecăm cu uleiul. În galbenușuri se adaugă 1 lingură de cacao și budinca de
ciocolată. Apoi se pune și pasta de laptele și curmale și se amestecă bine. Făina se amestecă cu
praful de copt și se adaugă la compoziția de gălbenușuri. La urmă se adaugă și
albusurile bătute. Compoziția de chec se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie
de copt. Curmalele ce le-am lăsat deoparte le tăiem mărunt și le presărăm
deasupra checului. Se dă la cuptor la 180 grade, cca. 40 minute, până se coace
și facem testul cu o scobitoare.
Cine
dorește îl poate glazura, îl poate presăra cu zahăr pudră.
Poftă
bună!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
Facebook , Instagram și Youtube

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
Îmi plac rețetele rapide. Și când avem poftă de dulce facem repede un chec sau o prăjitură rapidă cum e cea de azi. Vă las rețeta să vedeți cum fac acest chec. Azi am pus compoziția în tavă de prajitură, dar cel mai bine e să fie în tavă de chec.
Ingrediente:
1 cană
ulei (aprox. 200 ml)
1 cană
zahăr
4 oua
(intregi)
4 pachete
praf de budinca de vanilie
3 pachete
de zahăr vanilat
1
lingurita praf de copt
Preparare:
Albușurile
se bat spumă, se adaugă zahărul. Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul. Le
adăugăm peste albușuri amestecănd ușor. Adăugăm zahărul vanilat, praful de copt
și praful de budincă. Compoziția de chec se toarnă într-o tavă tapetată cu
hârtie de copt. Checul cu budincă de vanilie se dă la cuptor la 180 grade, cca.
40 minute, până se coace și facem testul cu o scobitoare.
După ce
se răcește se presăra cu zahăr pudră.
Poftă
bună!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
Facebook , Instagram și Youtube

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.