Ingrediente:
1 bucată cotlet de porc
2 carnați subțiri
1 morcov mare
1 ceapă
1 ardei
1 lingură făină Gofio de grâu
sare, piper
apă
Mod de preparare:
Cotletul
de porc se străpunge în două locuri, cu un cuțit bine ascuțit dintr-o parte în
alta.
Se introducem cârnații în buzunarele formate în cotlet. Condimentăm cotletul cu sare și piper.
Așezăm
cotletul condimentat într-o tavă.
Curățăm
legumele, le tăiem bucăți mai mici și le asezăm împrejurul cotletului.
Acoperim
legumele cu apă și le condimentăm. Acoperim
tava cu folie de aluminiu și o dăm la cuptor o ora și jumătate.
Între
timp deschidem din când în când cuptorul ca să stropim cotletul cu sos din tavă.
Dupa o oră
și jumătate, îndepărtăm folia de aluminiu și mai lăsăm friptura la cuptor înca 20
minute ca să se rumenească.
Scoatem
friptura de la cuptor. Cotletul îl scoatem și o îl lăsăm să se odihnească, după care îl putem felia. Legumele din tavă și
sosul care a ramas le blenduim bine, până obținem o pastă. Peste pasta de
legume adăugăm o lingură de făină Gofio de grâu și lăsăm pe foc, până dă un
clocot și pasta începe să se îngroașe. A ieșit un sos excepțional.
Servim
cotletul lângă un piure de cartofi și bineînțeles sosul din legume.
Poftă
bună!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
Facebook , Instagram și Youtube
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.

Ați făcut vreodată o cremă de conopidă? Sau să îi zic pateu de
conopidă?
Ingrediente:
500 de grame de conopida
o ceapă
2-3 căței de usturoi
trei linguri de ulei
sare, piper
Mod de preparare:
Fierbem
conopida în apă cu sare.
Când este
fiartă lasăm să se scurgă foarte bine de zeama. Este un pas important deoarece
daca nu este scursa bine crema va ieși foarte lichidă.
Punem la
călit ceapa și usturoiul.
După ce
s-a scurs bine conopida, o adaugăm peste ceapa călită și usturoi și apoi mixăm bine câteva
minute până când devine totul o pastă uniformă.
Potrivim
gustul de sare și piper.
Dăm la
rece până în momentul servirii. Se poate servi ca aperitiv, unsă pe felii de
paine prăjită sau pe pâine crocantă cu ovăz de la Abonett.
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
Facebook , Instagram și Youtube
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.

🥯Chifle pufoase din aluat
dospit cu drojdie, coapte la friteuza cu aer cald în 30 de minute.
🥯Cred că și vouă vi se
întâmplă să rămâneți fără pâine.
🥯Aceste chifle sunt
salvarea. Se fac repede și sunt foarte gustoase.
🥯Avem nevoie de:
✔️120 ml apă
✔️1 plic de drojdie
✔️1 ou
✔️o cană sau 2 de făină
✔️4 linguri de ulei
✔️sare
🥯Amestecăm toate
ingredientele și frământăm aluatul. Îl
lăsăm să se odihnească cca.10 minute. Îl împărțim în bucăți pe care le modelăm
sub formă de bile.
Ungem coșul friteuzei cu puțin ulei sau punem o hârtie de
copt. Asezam bilele de aluat, lăsând puțină distanță între ele. Le acoperim cu
folie alimentară și le mai lăsăm la dospit, până ce își dublează volumul.
Ungem chiflele cu puțin ulei (aproximativ 1 linguriță)
Introducem coșul în aparat. Setăm temperatura la 180°C și coacem timp de 20 minute.
După 15 minute le verificăm.
Enjoy 🥰
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
Facebook , Instagram și Youtube
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.

Ingrediente
10 plăcinte:
-1 kg
făină,
-un plic
de drojdie.
-cca
500-600 ml apă
Pentru
umplutura :
-brânză
de burduf,
-mărar,
-cozi de
ceapă
Mod de
preparare:
Din
făină, drojdie, sare și apă facem un aluat pe care îl frământăm și lăsăm la dospit până își dublează volumul.
Apoi luam câte o lingura de aluat și facem placintele ca și în video. Adică, le
întindem într-o foaie rotundă, cât de subțire putem ca să nu se rupă. Punem 2
linguri bune de umplutură și o întindem pe plăcintă, lăsând cca 1 cm pe
margine. Strângem apoi marginile plăcintei în jurul umpluturii, la fel ca un
plic, apoi întindem plăcinta cu sucitorul pentru a sigila bine maginile. Încingem
foarte bine tigaia, punem câțiva stropi de ulei și prăjim placintele la foc
mediu spre mic, până sunt frumos rumenite pe ambele părți. Dacă vreți se poate
pune și ouă sau lapte, în aluat.
Câteodată pun și eu.
Până ce dospește aluatul putem pregăti
umplutura, adică amestecăm brânza cu verdețurile. Eu am facut cu brânză, mărar
și cozi de ceapă, dar se pot face si cu varză sau dulceață.
Poftă
Bună!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
Facebook , Instagram și Youtube
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.

Ingrediente
- ardei
grasi
-
pătrunjel frunze
- roșii
- sare
pentru murături
- țelina(
frunze)
-salicilat
(opțional)
Mod de
preparare
Se spală
toate legumele.
Ardeii se
curată de cotoare, se spală și se toaca mărunt. Pentru a avea aspect frumos
zarzavatul, este bine sa avem ardei grasi de diferite culori.
Pătrunjelul
și frunzele de țelină, se spală și se toaca doar frunzele.
Roșiile le
tăiem și pe ele în bucăți mici. Dacă doriți se pot decoji.
Toată
cantitatea se pune într-un vas mare, se adaugă sare și puțin salicilat(cine vrea). Eu am gustat compoziția. Trebuie să fie puțin
mai sărată. Se amestecă și se pune în borcane, cu tot cu sucul lăsat de legume.
Punem
borcanele într-un vas mai mare, în care
punem pe fund, un prosop de pânză și
adăugăm apă rece până aproape de capac
Borcanele
se sterilizează, la foc mic, 25-30 minute, din momentul când apa din oala în
care am pus borcanele începe sa fiarbă.
Oprim
focul și lasam borcanele să se răcească în oală.
Sarea
este indicată, sa fie cea de murături.
Cantitatile
de legume folosite, nu le-am cântărite, am pus așa după ochi, iar sarea după
gust.
Să aveți
spor!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe
Facebook , Instagram și Youtube
De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @cu_lili_in_bucatarie pe Instagram, @CuLiliinbucatarie pe Facebook și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.
