Cele 2 cepe se calesc in putin ulei; cand s-a muiat ceapa, se adauga peste ea carnea si se calesc impreuna 10 min.;
adauga sare, piper, putin praf de chili. In timp ce se gateste carnea, fierbe al dente 200g paste. Opareste spanacul (daca vrei un gust aparte, foloseste urzici), toaca-l nu prea marunt si amesteca-l cu 1-2 catei de usturoi zdrobiti si o lingura de faina. Intr-un vas (cratita, tava), uns cu unt si tapetat cu faina, montezi budinca, dupa cum urmeaza: pui jumatate din pastele scurse bine - primul strat; pui jumatate din spanac -al doilea strat; acoperi cu feliute de cascaval (poti inlocui cu branza de oaie faramata)- al treilea strat; pui carnea (toata) - al patrulea strat; apoi repeti straturile in ordine inversa (cascaval, spanac, paste).
Torni deasupra 3 oua batute ca pentru omleta. Dai la cuptor cam o ora. La 15 minute inainte de a fi gata, mai bati un ou cu jumatate din smantana(poti folosi un iaurt gras) si o lasi la cuptor pana se implineste ora. Iese o budinca in straturi, foarte aspectuoasa si foarte buna.
Acest blog a luat naștere din pasiunea mea pentru gătit și continuă cu locurile frumoase pe unde călătoresc. Gătesc cu placere într-o bucătărie normală pe care oricine o are acasă. De aceea, majoritatea rețetelor prezentate sunt rețete de familie, cum le spun eu, ușor de făcut și la îndemana oricui.
0 Comentarii
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!