Gutuile le ştergi bine de puf, le cureţi de coajă, le feliezi si le tai cubulete si le cantaresti sa fie 1 kg.Legi siropul, din apă , zahăr, zaharul vanilat,scortisoara si il fierbi numai pe jumătate, pui gutuile cuburi şi din lamaie luam coaja pe care o taiem bucati si zeama de lămâie . O fierbi la foc iute, pentru ca dulceaţa să-şi păstreze culoarea galben deschis. După ce s-a legat o iei de pe foc, o pui în borcane pe care le capsezi şi le acoperi cu pătură, unde se răcesc în 3-4 zile. Cojile şi cotoarele de la gutui se pot folosi la prepararea de peltea.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEioZQ8e7FTeQLWxpmUPJxVJXro386Rb6BYfP4w42Z5eK4ilIH1qKJLUNweq80N1vAeXpRwxL4ShlOeQjRBI5a3_QMgRhgL3UbqlqinSRz36wx_tvnzJNGftAhBUM1JBtW384VsX1d_CAkQ/s320/DSC00004.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-hNRX3CavX8b_9HZks96wQDAnLBMv5JCugbfFXnuvAoDFJaoXUvNEYUeCRwoXRpe5mOsjuSyzbF3h9tKHDNJBFJXn2B8iS8AeFSZT5ZEEdQBqT7FTczBhl6nPjkdh56hdn3F-XvMb1FI/s320/DSC000012.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsn-nrPEYHSyod94kAvGgFbgEFOgqZKWR_5bLPqc-M9sekSIPkyiqP7bFsp1CZSmzxne31CbHUsb1b2t7vnIv63A8ZetvnD5YyhJ19UunobSkWVT2JJRBNPdcbwKuJ0Cm_ZrsObneSqsU/s320/DSC000021.jpg)
0 Comentarii
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!