5 kg mere (curăţate de coajă şi sâmburi), 2 kg zahăr (după gust), 1 plic conservant putin ulei pentru calit .
Merele curăţate de coajă şi sâmburi se dau prin răzătoarea mare, se storc de zeamă şi se călesc în ulei. Când merele s-au topit puţin se pune zahărul şi conservantul.
Se fierbe compoziţia până scade zeama. Amestecati des sa nu se lipească de fundul cratiţei,
Se pune gemul în borcane, aşa fierbinte, şi se leagă cu celofan puţin umezit. Legate şi calde, borcanele se pun cu gura in jos ,acoperite cu o paturica pana se racesc.
- Toate retetele
- Retete pe categorii
- _Aperitive
- _Mic dejun
- _Cina
- _Supe si ciorbe
- __Supe
- __Ciorbe
- _Retete cu legume si paste
- _Retete cu carne
- __Retete cu carne de pasare
- __Retete cu carne de porc
- __Retete cu carne de miel
- __Retete cu carne de vitel
- _Din cămară
- __Conserve/Muraturi/Zacusca
- __Dulceturi/Gemuri
- Advertoriale
- Blogroll
- Casă și familie
- Să gătim împreună
- Călătorii, Aventuri
- Contact
0 Comentarii
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!