Reteta de la Clara

Am sa va scriu reteta mea de LASAGNA asa cum am facut-o eu si cum cei din casa si prietenilor le-a placut foarte mult.
Pentru inceput am sa va spun ca eu niciodata nu tin cont de cantitati si mereu imi place sa mai adaug cate ceva bineinteles sa am in frigider.
Paste lasagna am luat de la Monte Banato este in cutie albastra si sa luati din cele cu ou.
Compozitia:
Trebuie tinut seama de tava de cuptor cat de mare este si cat de inalta.
Se pune ulei intr-o cratita in care calim 3 catei de usturoi, dupa ce sau rumenit ii aruncam.
punem la calit 2 cepe marisoare, lasam sa se caleasca pana ptinde culoarea aramie, dupa punem dupa gust 5 - 6 catei de usturoi mai mari, taiem cubulete 2 ardei rosi pe care ii punem si pe ei la calit si continuam cu o vanata marisoara pe care am curatat-o de coaja, de seminte daca a avut si o taiem cubulete. mestecam incontinuare sa nu se prinda, adaugam ciuperci taiate dintr-o cutie ( pot si si proaspete ) cand sau calit bine aceste legume adaugam carnea amestec ( porc si vita ) circa 1 kg. lasam sa fiarba impreuna cu legumele, adaugam 2 frunze de dafin, sare piper dupa gust, daca credeti ca aveti nevoie la gust puteti adauga si vegeta sau delicat.
Cand carnea este aproape fiarta tocam cubilete 5 - 6 rosi decojite si le adaugam apoi un pahar de vin.
Compozitia trebuie sa aiba sos dar nu foarte mult
Sosul.
Luam la fel o cratita in care la fel calim 3 catei de usturoi dupa care ii aruncam si punem la calit o cutie mare de rosi in bulion (putem folosi si suc de rosi)pe care am pasat-o. lasam sa fiarba, dar trebuie sa tinem cont ca avem nevoie de sos la lasagna asa ca nu o scadem foarte mult.
Dupa ce am terminat acestea ne apucam de asezat in tava.
undem tava bine cu ulei si punem un rand de foi de lasagna in asa fel incat sa acopere toata tava, daca este neboie putem pune pe margine jumatate de foaie.
punem compozitia apoi stropim cu sos si o mana de cascaval ras, repetam acesata operatiune pana se termina compozitia de carne dar tyrebuie sa tinem cont la foile de lasagna sa nu le punem in acelasi sens ( facem un zigzag) la sfarsit terminam cu foile apoi sosul ramas si un strat de cascaval.
Bagam la cuptor, si lasam circa 45 min
Pofta buna!!