Ingrediente:
- 250 g branza de vaci
- 200 g faina
- 3 oua
- 100 g zahar, 1 pliculet zahar vanilat
- 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
- 100 ml ulei
- putina sare
Mod de preparare:
Amestecam branza de vaci cu 150 g faina, cu galbenusurile, bicarbonatul de sodiu si, sarea. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga treptat zaharul si se toarna peste restul compozitiei amestecand constant. Impartiti compozitia in bucati pe care le dati prin restul de faina. Rotunjiti apoi aceste bucati dupa care se turtesc in palma pana cand se pot taia cu 2 pahare de diametre diferite sau cu forma speciala pentru a se obtine inele. Indiferent de forma se introduc in uleiul infierbantat in prealabil, se intorc dupa cateva minute (2,3) pe partea cealalta, se scot cu si se scurg bine de ulei. In final se aranjeaza in farfurie: forma mare de papanas pe farfurie si deasupra forma cea mica.
Cei mai buni papanasi sunt cei pe care ii veti servi pudrati cu zahar, cu dulceata si neaparat cu smantana din belsug.
Photobucket  Photobucket
Photobucket Photobucket