Ingrediente:
cca. 1 kg. mere (2 cani cu mere rase, cu varf), 2 cani cu varf de faina, 1 praf de copt, 2 cani cu varf de zahar, scortisoara.
Glazura:
125 g.margarina, 9 linguri zahar, 3 linguri cacao

Cana sa fie o cana mare de ceai....
Mod de preparare:
Merele se rad pe razatoare, se amesteca bine cu zaharul, se adauga scortisoara si la sfarsit se incorporeaza faina + praful de copt.
Se unge o tava (putin mai mica decat cea de la aragaz) cu un strat gros de margarina si se toarna compozitia.
Se coace la foc potrivit, cuptorul incins dinainte, pana se desprinde de pe tava si se aureste bine, cca. 1 h.
In timpul cat se coace prajitura, ingredientele pentru glazura se pun intr-un vas si se fierb la foc mic, cu o tablita..
Dupa ce s-a copt imediat se toarna glazura calda. Se lasa prajitura putin sa se raceasca, se taie bucatele cu cutitul trecut prin jet de apa ca sa se poata taia mult mai usor.
Glazura patrunde in prajitura si ii da un gust deosebit.