Ingrediente:
Blatul:
200 g zahar, 250 g faina, 2 linguri miere, 1 ou, 1 lingurita praf de copt, zeama de lamaie sau hellas, 3 linguri ulei, 100 g lapte, 1 praf de sare, ulei si faina pentru tapetat tava.
Crema:
1 pachet de unt sau margarina, 250 g zahar, 100 g lapte, 50 g cacao.
Mod de preparare:

Blatul:
Se freaca mierea cu zaharul. Se adauga oul si laptele, uleiul, praful de copt stins cu zeama de lamaie, sarea si la urma faina. Se da drumul la cuptor.
Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina, se pune compozitia si se da la cuptor cam 35 de minute. Se verifica cu o scobitoare daca s-a copt la mijloc.
Cand s-a racit se taie cuburi.

Crema:

Se pune zaharul cu laptele si cacao la fiert si cand da in clocot se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca. Se adauga untul taiat bucatele mici si se amesteca bine pana se topeste si se incorporeaza.
Se iau bucatelele de blat, se pun in crema, se lasa 30 de secunde. Se scot si se pun intr-o strecuratoare mica 1 – 2 minute. Se iau si se tavalesc prin nuca macinata sau nuca de cocos.
Daca doriti puteti sa le faceti jumatate cu nuca si jumatate cu nuca de cocos.