Reteta de la Emma:
1 sfecla rosie mare 2 kg
5 radacini hrean
putin otet din vin
sare dupa gust.
Se spala sfecla si se pune la copt in cuptor .
Radacinile de hrean se curata de coaja, se spala si se dau prin razatoarea marunta,atentie ustura ochii!Peste hreanul dat prin razatoare se pune putina sare si otet ,se amesteca bine cu o lingura de lemn si se lasa sa stea 1 ora.
Dupa ce s-a copt sfeca (se incearca cu o furculita),se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se da prin razatoarea mare si se pune sa se scurga de zeama.Cand s-au scurs bine se amesteca bine se mai adauga sare dupa gust si otet.Se poate folosi salata la fripturi,se poate cosuma pe loc sau se pune in borcane cu putin ulei deasupra si se pastreaza pentru iarna.

Borcanul alb e numai cu hrean si morcov ras la care i-am pus sare si otet dupa gust .