Am avut prieteni la masa si ieri am cumparat fleicuta de porc sa o fac la ceaun ,dar apoi m-am gandit ca tot am fleicuta ,noi moldoveni ....sa fac o tochitura ,am scos din congelator o punga de cas ca si proaspat sarat (pus anul trecut prin iulie),oua de la tara abia adusesem erau proaspete de pe cuibar , mamaliguta nu e greu de facut si m-am pus pe treaba ;fleicuta am portionat-o ,am condimentat-o cu condimente pt. porc ,am adaugat 2 linguri de mustar si un pahar de vin rosu lasand-o la bait vreo 4 ore .Cand musafirii au venit am incalzit bine ceaunul ,am pus carnea cu 1 cana de apa si am lasat-o sa fiarba in voie ,intere timp am dat prin zazatoarea mare casul , am pregatit platourile ,am scos de la borcan castraveti in otet si i-am taiat rondele .Carnea fiind gata am pus de mamaliguta ,am facut ouale ochi fiecare cum au vrut ,mai moi sau mai tari am pregatit platourile cu o portie de mamaliga ,1 ou ,cas ras, portie de carne de la ceaun .
Nu va pot spune cum a iesit dar oricum te lingi pe degete iar totul s-a completat cu un pahar de vin rosu .Se merita.............
POFTA BUNA!