Pentru aspic avem nevoie ;
-oase,urechi,cozi,soric
-apa
-ceapa
-radacinoase,patrunjel,morcov
-albus de ou
-condimente
Carnea (oasele ,urechi,cozi,sorici) le flambam ,le spalam foarte bine ,le tinem in apa rece ,apoi le vom pune la fiert fara capac la foc mic timp indelungat 3-4 ore .
Pe parcursul fierberii se pune sate si se indeparteaza spuma ,se continua fierberea ,se adaufa ceapa si radacinoasele crestate ,cand sunt gata se i-a o proba sa vedem daca se prinde ,se i-a oala de pe foc se scoate carnea ,legumele apoi vom limpezi aspicul cu albus de ou pe care il vom turna in oala incep vom repune pe foc si vom amesteca energic cam 5 min continuu,apoi vom face degresarea si strecurarea cu ajutorul unui tifon umed .
Acest aspic se tine la frigider si cu el vom putea face antreuri reci pe baza de aspic .