RETETA O AM DE LA LAURA SAVA
Avem nevoie de :
- 2 oua
- 250 g. faina
- 50 g. unt topit sau doua linguri de ulei
- 500 ml. lapte
- 1 lingura mare zahar
- 1 esenta vanilie- flori de salcam (20-50 de bucati, de diferite marimi)
- ulei pentru prajit
Luam ciorchinele de flori si le spalam bine, le lasam sa se scurga. Separat pregatim aluatul de clatite din ingredientele de mai sus.
Chiorchinele de flori le dam prin acest aluat si le punem in tigaie la copt. Dupa ce sunt coapte pe ambele parti le scoatem pe un prosop de hartie sa se scurga uleiul.Sunt foarte bune si aromate...Le putem servi si presarate cu zahar pudra. Noi le-am mancat fara...
Pofta buna!!!
4 Comments
asa ceva n-a mai auzit, vazut, gustat!
RăspundețiȘtergeremie-miplac florile de salcim asa..direct din copac..nici macar nu le mai spal :))
Alice sunt foarte rapid de facut...sunt gustoase si asa aromate...fetele mele au ras tot...
RăspundețiȘtergerevazusem si eu reteta intr-o revista (nu dau nume sa nu fie reclama) dar ...stateam in dubii daca s o incerc sau nu...dar daca zici ca i buna...o sa fac si eu !!!
RăspundețiȘtergereMonya poti incerca linistita ca sunt foarte bune...
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!