Gem sau dulceata de cirese



Eu fac gemurile si dulceturile cu fructoza.
Reteta pentru gemul de cirese este urmatoarea: la 2 kg de cirese pun 200 gr. fructoza. Curatam ciresele de codite si scoatem samburii.Le punem la fiert. daca se formeaza spuma o luam si le lasam sa fiarba la foc mic pana scad si se ingroasa. Spre sfarsit punem fructoza si mai lasam sa fiarba, pana sta bob. Daca dorim putem sa punem gel fix, pentru ca gemul sa fie mai gelifiant, ca si cel din comert.Eu am facut din 10 kg de cirese

Pofta buna!!!







2 Comments

  1. Foarte interesanta reteta, o sa tin minte pentru la anul sa inlocuiesc si eu zaharul cu fructoza.
    o seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de vizita Dana...daca treci pe la Dej -Urisor, te invit sa gusti din aceasta dulceata...

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!

Follow Me On Instagram