Balmos



Azi am avut pofta de balmos. Nu am cantarit nimic, am pus ingredientele asa dupa ochi si gust.
Avem nevoie de :
-smantana
-iaurt
- unt sau margarina
-cas
-sare
-faina de malai
-3-4 oua

Mod de preparare:
Intr-o oala am pus apa, smantana, iaurtul, untul, sare, am gustat compozitia sa fie buna (dupa gustul meu, adica sa se simta smantana si sarea, sa aiba destula grasime). Am pus aceasta compozitie sa fiarba. Cand a inceput fierberea am adaugat faina si tot asa am lasat sa fiarba si faina, dupa care am inceput sa frec balmosul adaugand rand pe rand si casul dat pe razatoare. Se freaca bine pana cand nu avem cocoloase si faina este fiarta. La final adaugam ouale batute si frecam in continuare pana acestea se incorporeaza in compozitie.
Este un balmos tare bun cu toate ca nu este facut cu jintuiala.

Pofta buna!!!!


4 Comments

  1. Lili , smantana fermentata?Nu am facut niciodata balmos , spre rusinea mea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu stiu cat de bun este....
    Luni dimineata am papat unul cu jintuiala de la stana cumnatului....
    Si mai trebuie sa-ti spun ceva....nubta de sambata a fost in Dej la o pensiune vis-a-vis de Bankpost si am trecut si prin Urisor ca mirele a fost din Caseiu....
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  3. Dorina, cu smantana fermentata am facut..
    Dan Irinel mercii..
    Sidy ce rau imi pare ca nu am iesit la sosea sa va vad...
    Va pupicesc pe toti1!!

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!

Follow Me On Instagram