Reteta o am de pe blogul Laurei Laurentiu, unde are denumirea Croissate si pateuri din aluat foietaj ultrarapid.
Rezultatul a fost deliciosss, numai ca s-au terminat foarte repede. Multumesc Laura.

Ingredinte:

-500 g faina
-300 ml apa
-40 ml ulei
-o lingurita sare
-o lingurita zahar
- 5 grame drojdie
- un ou pentru uns cornurile
-dulceata, branza, carnati pentru umplutura
Iar pentru uns aluatul avem nevoie de : 125 g margarina, 70 g faina


Mod de preparare:
Din ingredintele date formam un aluat pe care il lasam la dospit.
Dupa ce aluatul a crescut il intindem pe masa de lucru intr-o foaie rotunda si il ungem uniform cu amestecul de margarina si faina.


Aluatul astfel intins si uns il taiem in 8 parti egale ca si cum am face petale.
Pliem fiecare "petala" catre mijloc, acoperind-o cu cea opusa.



Se continua plierea de fiecare data din partea opusa ultimei bucati adusa catre mijloc, pana se aduna aluatul ca si o minge

Se intinde imediat intr-o foaie ca si prima si se repeta operatiunea de pliere.
Aluatul astfel adunat (intr-o minge) se lasa doua -trei minute pe masa de bucatarie, apoi se intinde intr-o foaie de grosimea de 4-5 cm si se taie pentru formarea cornurilor

Se pot umple cu dulceata , branza dulce sau cremvusti , carnati. Se vor unge cu ou inainte de a le baga la cuptor.
Le introducem  in cuptorul incins, le lasam  10 minute dupa care se reduce focul si se mai lasa inca cca.30 minute pana se rumenesc.

Pofta Buna!!!!