Oua murate




Avem nevoie de:
- 20 de oua
- 2 catei de usturoi
- 2 ardei iuti mici sau unul mare
- gogosar sau ardeu rosu
- condimente pentru muraturi
- sare
- piper boabe
-75 ml otet
-zahar

Mod de preparare:
Am fiert ouale cca 10 minute, in apa cu sare si 2 lunguri de otet. Le-am lasat la racit, le-am curatat de coaja si le-am intepat cu scobitoarea.
Am pus la fiert 1 l de apa, o lingura sare grunjoasa, 2 linguri condimente pentru muraturi, 75 ml otet si zahar dupa gust.
Pe fundul borcanelor am pus cateii de usturoi si ardeul iute taiat , am asejat ouale, iar printre ele am adaugat ardeul (gogosarul) taiat julien. Dupa ce fiertura s-a racorit puntin am turnat-o in borcane. Se pastreaza in frigider mai mult timp. Se pot deschide dupa 4-5 zile.

Pofta buna!









14 Comments

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa tin cont de sugestia data pe viitor...Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. De la ce e lichidul rosu? Ingredientele puse, nu prea dau asa o culoare. Si eu fac ceva asemanator,dar cu oua de prepelita, si le folosesc in salate. ,Aici nu spuneti nimic, cum se mananca.

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamna Sanda, cred ca ati vazut ce am facut acumasi am postat pe facebook. Am zis ca am facut si cu sfecla rosie. Dupa reteta asta, dar am adaugat sfecla rosie ca sa fie colorate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult. O sa afc precis. Am vorbit deja cu o prietena sa-mi aduca oua de casa. Abia astept sa degust.Deci se mananca asa, simplu, sau in salate?

      Ștergere
  5. Si asa simplu, in salate sau in sandviciuri. Am repostat reteta aici :http://liligospodini.blogspot.ro/2017/05/oua-murate-roz.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Vreau sa va spun ce am patit. Am facut 2 borcane 1 mare de 700 si 1 mai mic de 340. Intre ouale de gaina am pus si de prepelita sa nu las nici un locusor liber. Scrieti ca se pot consuma peste 4-5 zile. Eu le-am deschis mai tarziu. Am scris pe ele 19.06 sa stiu cand sunt gata si le-am deschis ieri 27, deci mai tz cu 8 zile, si apa-lichidul se intindea. Le-am tinut in frigider. Nu mirosea a nimic, dar mi-a fost frica sa le mananc. Ati patit asa ceva? Deci trebuie neaparat desfacut borcanul dupa 4-5 zile? Eu credeam ca e minimul de zile si se poate si mai tarziu. Tare rau mi-a parut. O sa mai fac, dar poate numai 1 borcan sa nu regret.

    RăspundețiȘtergere
  7. Poate trebuia sare mai multa. Eu nu am patit asa. Dar de fapt dupa 4 zile la mine s-au mancat.Incercati cu un pic de sare si otet mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc,o sa incerc,dar o sa caut sa desfac borcanul mai repede. Realitatea e ca eu nu l-am desfacut deloc, am fost plecata, apoi fiind singura am zis sa nu-l incep si...uite ce am patit. Mi-a parut tare rau ca am facut 2 borcane. Reteta e buna. Ca am mai facut o data 2 borcane 1 asa normal si 1 cu sfecla-dragut-, dar l-am desfacut la...termen.

    RăspundețiȘtergere
  9. Fac din nou, dar numai acuma vad , ca la ingrediente sunt si boabe de piper, dar nu le gasesc la preparare. Unde le pun in borcan, sau le fiert ? Cred ca data trecuta nu am pus. Pun si si.Am pus deja in 2 borcane 1 si cu sfecla, si printre ele oua de prepelita. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu la fiert le-am pus.Sper sa iasa bune. Soacra mai are cateva oua intr-un borcan in frigider. Si sunt ok. Sa aveti pofta buna!

      Ștergere

Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!

Follow Me On Instagram