Luna aceasta provocarea Bucatar curajos sectiunea dulce e gazduita de Laura. Am respectat intocmai reteta. A fost delicios!!!!!!
Al meu nu e tare aratos dar a fost gustos .... :)
Ingrediente
un pachet piscoturi
500 g piure de castane
esenta de rom
50 g zahar
20 g gelatina
200 ml frisca lichida
Mod de preparare
Inmuiem gelatina in putina apa pentru cca 5 minute, dupa
care o topim la bain-marie, insa aveti grija sa nu o fierbeti deoarece isi
pierde calitatile. Mixam frisca foarte bine dupa care adaugam si piureul de
castane si mai mixam pana se incorporeaza total.
Adaugam si gelatina peste frisca si mai mixam inca un minut.
Tapetam o tava cu folie de aluminiu. Preparam un sirop din 300 ml apa calduta
cu 50 g zahar si esenta de rom dupa gust.
Inmuiem piscoturile in siropul de mai sus, le asezam in tava,
acoperim cu un strat din piureul de castane si repetam aceasta etapa pana se
termina piscoturile si crema. Ultimul strat find de piure de castane. Eu am
ornat cu frisca batuta si cacao. Se tine la frigider 2-3 ore.
2 Comments
stii de cand tot cochetez eu cu ideea unui nou borcan de pire din asta, de castane? ca pe primul l-am mancat rapid-rapid! :))
RăspundețiȘtergereDia e bun acest piure, dar mie mi-ar placea sa nu aiba gust de rom...
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!