Reteta o am de la Miremirc. Deoarece nu am facut nici o modificare am scris-o asa cum e in reteta originala la Miremirc.
Foi:
400 g faina,
250 g unt,
150 g zahar,
1 galbenus,
1 plic zahar vanilat,
2 lg cacao
400 g faina,
250 g unt,
150 g zahar,
1 galbenus,
1 plic zahar vanilat,
2 lg cacao
Crema :
750 g branza de vaci,
3 oua,
3 plicuri zahar vanilat,
250 g zahar
750 g branza de vaci,
3 oua,
3 plicuri zahar vanilat,
250 g zahar
Ptr. foi :
amestecam faina, praful de copt si cacao, zaharul si pliculetul de zahar
vanilat, apoi incorporam galbenusul de ou si untul moale si framantam cu mana
pana ce obtinem un aluat gras din care formam 2 bulgari pe care ii invelim in
folie alimentara si ii asezam in congelator pana facem crema;
Ptr.crema :
intr-un castron mixam albusurile spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat apoi
il turnam peste branza amestecata bine cu galbenusurile de ou.
Asamblare :
bulgar 1 ras pe razatoarea mare-crema de branza-bulgar 2 ras pe razatoarea mare
si punem tava (cu dim. 22×30 cm) in cuptor ptr 40-50 minute;facem testul cu
scobitoarea.Dupa ce s-a copt presaram zahar pudra cu aroma de vanilie.
Multumesc pentru reteta!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!