Ne aflam in plina vara si foarte multi dintre noi ne-am planificat deja vacantele si concediile. Insa daca nu ai achizitionat inca un pachet turistic si nu te-ai gandit exact unde ti-ai dori sa mergi, specialistii de la Aerolines ne vin in ajutor. Astfel ei ne ofera sansa de a participa si dea castiga un City Break in Istanbul si inca 3  premii, printr-un concurs pe care il organizeaza in perioada 10.06.2015-09.07.2015 inclusiv.
     Ca orice concurs exista un regulament pe care il putem citi la urmatoarea adresa: http://concurs.aerolines.ro/informatii-concurs.  Premiile acordate constau in:
1. City Break 2 nopti in Istanbul pentru 2 persoane, transport avion si cazare cu mic dejun in camera dubla incluse, oricand in intervalul 01 sep 2015 – 15 dec 2015, hotel Timeks 3* , in valoare de 2050 lei.
2. Un set de 3 trollere de voiaj (de cabina) in valoare de 1155 lei, de la Valigeria.ro
3. Un voucher valoric in valoare de 300 ron care poate fi folosit la orice achizitie de bilete avion din cadrul retelei Eurolines Romania / TUI TravelCenter.
Eu deja m-am inscris! Daca as castiga voucher-ul valoric  mi-ar place sa merg la Paris. Cum firma Aerolines este de incredere o sa vad ce oferta au la bilete de avion Bucuresti Paris.
Deci deocamdata am  doua variante pentru vacanta: Istanbul si Paris, in cazul in care o sa castig. Daca nu castig o sa merg undeva pe la noi, caci sunt atatea locuri frumoase; la mare ( Mamaia) sau la munte.
Dar sa vedem ce  putem vizita la Istanbul si Paris.
La Istanbul:
Insulele Printilor, din Marea Marmara, sunt o evadare placuta din oras. Cea mai mare este Insula Printului, unde vei ajunge cu vaporul de linie, pe care il iei din cheiul zonei Kabatas. Calatoria dureaza o ora si jumatate, iar vaporul circula din ora in ora. Poti face plaja (ajungi la micile golfuri de unde poti inchiria barci din port). Poti sa te plimbi pe insula si sa admiri vilele cu gradini spectaculoase.
Hagia Sofia - A fost conceputa si construita de romani pe post de basilica, in vremea Constantinopolelui. Ulterior a fost impodobita cu minarete si transformata in lacas de cult iar acum este cea mai cunoscuta constructie din Istanbul. Trebuie s-o treci neapart pe lista ta de prioritati.
Parcul Gulhane, fosta padure de vanatoare, este acum locul ideal in care sa te plimbi si sa te bucuri de natura. In aprilie poti admira sute de lalele viu colorate.
Palatul Topkapi este fosta resedinta a sultanilor Imperiului Otoman. Poti admira aici decoratiunile luxoase, curtile spatioase si, pentru o taxa in plus, in cadrul unui tur organizat, haremul.



La Paris:
Castelul Versailles- Palatul Versailles este unul dintre cele mai mari si opulente castele din intreaga lume. Cu peste 2100 de ferestre, 1250 de seminee si 67 de scari interioare, castelul Versailles este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Franta.
Turnul Eiffel- Sa mergi in Paris si sa nu vizitezi Turnul Eiffel este pur si simplu un lucru de neconceput. De fapt aceasta atractie a Parisului poate fi vazuta din aproape orice punct al orasului. Din Turnul Eiffel nu vei avea parte de cea mai tare priveliste din Paris dar este in mod cert un loc in care trebuie sa te duci din cauza arhitecturii sale si a grandorii. Monumentul isi trage numele de la designer-ul sau Gustave Eiffel si este cea mai inalta cladire din Paris.
Arcul de Triumf;
Muzeul Luvru;

Notre Dame si multe altele.