Ingrediente:
- 1 kg de dovlecel
- 50 ml de otet
- apa
- 150 grame de zahar
- 4-5 plicuri de zahar vanilat
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 1 lingurita conservant ( eu pun salicilat sau aspirina)
Mod de preparare:
Dovlecelul il curatim,
inlaturam mijlocul si il taiem cubulete, Cubuletele le punem intr-un vas, peste
care am turnat 50 ml otet si apa rece cat cuprinde.Otetul are rolul de a
mentine dovlecelul tare. Le lasam asa circa 2 ore.
Dupa acest timp punem la
fiert intr-o oala, 1,5 l apa, 150 gr. zahar
si 4-5 pliculete de zahar vanilat sau esenta de vanilie. Dovlecelul il spalam bine de otet si il
adaugam in oala la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba adaugam si zeama de la o
jumatate de lamaie.
L-am lasat sa fiarba pana a devenit cristalin.
La final punem conservantul sau aspirina.
Cald il punem in borcane, il capsam si il lasam la dunst rece ( intre
paturi).
Spor la gatit!!
21 Comentarii
Toti am pornit de jos si toti am simtit la un moment dat ca nu ne apreciaza nimeni, ca munca noastra nici nu este observata, ca nu insemnam nimic si ca ne pierdem in marea asta de oameni si idei. Eu va propun ca in fiecare luna sa sustineti intr-o postare un alt blog. Fie ca este un blog mic, aflat la inceput de drum, sau un blog pe care il apreciati si-l urmariti cu regularitate, sau un blog de pe care v-ati inspirat adesea pentru meniul zilnic, pomeniti-l intr-o postare si faceti-i o surpriza. Va asigur ca gestul vostru va pune un zambet pe fata unui om, iar in ziua de azi, cand zambetele sunt atat de rare, cum sa refuzi sa fii tu cel care daruieste zambete?
RăspundețiȘtergereTe astept cu mare drag la provocarea "Virtual hug" http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2013/11/provocarea-virtual-hug.html
Multumesc anticipat! :D
Chiar azi am facut si euo bufinca de dovleci, a iesit super buna.Mai am ceva dovleci si o sa incerc si reteta ta.
RăspundețiȘtergereSi mie imi place budinca.
Ștergerenu ma omor dupa dovlecei, dar adevarul e ca nu stiam ca se poate face compot din ei
RăspundețiȘtergereEu zic ca e bun. Mie imi place.
ȘtergereDe compot de dovlecel n-am mai auzit până acum, nu știam că poți face și așa ceva. Aș fi curioasă de gustul acestui compot, oricum dovleceii pane sunt preferatii mei!
RăspundețiȘtergereAre gust de ananas.
ȘtergereUite că până acum nu am auzit și nici mâncat, compot de dovlecei!
RăspundețiȘtergereCât trăiești înveți!
Binevenită ideea, mi-am notat rețeta i o voi încerca.
Multumesc!
ȘtergereNu am gustat niciodată compotul de dovlecei. Sunt curioasă dacă mi-ar plăcea.
RăspundețiȘtergereAre gust de ananas.
ȘtergereArata bine compotul! Nu stiam ca exista compot de dovlecel.
RăspundețiȘtergereSi e bun.
ȘtergereFoarte interesant, nu am mai mancat pana acum un astfel de compot.
RăspundețiȘtergereE prima oara cand aud de compot de dovlecei. Nici prin cap nu mi-ar fi trecut ca se pot folosi si astfel.
RăspundețiȘtergereNu cred ca am mai auzit pana acum de compot de dovlecel. Chiar m-ai facut curioasa.
RăspundețiȘtergereAm mancat dovlecel doar gatit sau murat, compot niciodata, dar suna interesant.
RăspundețiȘtergereWow, nu m am gandit pana acum la asta, chiar n am mancat niciodata.
RăspundețiȘtergereNu stiam ca se face compot de dovlecel, dar mai făcut curioasă sa-l incerc.
RăspundețiȘtergereLe-am aratat reteta si colegilor mei, nu ma credeau cand le-am spus! :)
RăspundețiȘtergereAcum i-am facut curiosi si vor si ei sa incerce :))
Eu sunt un mare fan dovlecei îmi plac in multe combinații!
RăspundețiȘtergereChiar nu știam ca se poate face compot din ei!
Pupici
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!