Avem nevoie de:
- 400 gr. fasole
- 3-4 catei de usturoi
- 2 cepe
- 2-3 linguri ulei
- sare, piper
- 2 linguri pasta de ardei
Mod de preparare:
Punem fasolea la inmuiat de seara pana a doua zi. A doua zi
am scurs apa de pe fasole si am pus-o la fiert. Dupa ce a inceput sa fiarba am
lasat 20 minute si am schimbat apa. Am facut acest lucru de 2 ori. Dupa ce fasolea e fiarta, scurgem apa de pee a, dar
nu toata si incepem sa o blenduim sau sa o frecam cu un tel sau o lingura.
Fasolea frecata bine o punem si o strecuram, sa nu raman coji sis a obtinem o
pasta fina. Pasta de fasole obtinuta se poate dilua suplimentar cu putina
zeama, potrivindu-i-se astfel consistenta. Eu am adaugat sare, piper si 4 catei
de usturoi zdrobiti prin presa.
Ceapa calita cu pasta de ardei
Curatim ceapa si o taiem solzisori. O punem la calit in
ulei, cu un praf de sare. Cand este aproape gata adaugam cele 2 linguri de
pasta de ardei si mai lasam la calit cateva minute.
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!