Avem nevoie de:

  • 400 gr. fasole
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 2-3 linguri ulei
  • sare, piper
  • 2 linguri pasta de ardei


Mod de preparare:

          Punem fasolea la inmuiat de seara pana a doua zi. A doua zi am scurs apa de pe fasole si am pus-o la fiert. Dupa ce a inceput sa fiarba am lasat 20 minute si am schimbat apa. Am facut acest lucru de 2 ori. Dupa ce  fasolea e fiarta, scurgem apa de pee a, dar nu toata si incepem sa o blenduim sau sa o frecam cu un tel sau o lingura. Fasolea frecata bine o punem si o strecuram, sa nu raman coji sis a obtinem o pasta fina. Pasta de fasole obtinuta se poate dilua suplimentar cu putina zeama, potrivindu-i-se astfel consistenta. Eu am adaugat sare, piper si 4 catei de usturoi zdrobiti prin presa.
Ceapa calita cu pasta de ardei
Curatim ceapa si o taiem solzisori. O punem la calit in ulei, cu un praf de sare. Cand este aproape gata adaugam cele 2 linguri de pasta de ardei si mai lasam la calit cateva minute.
Fasolea o servim cu ceapa calita si carnati Maestro-Caroli prajiti.

Pofta buna!!!