HAMBURGER DE CASĂ

INGREDIENTE PENTRU HAMBURGER

8 chifle pentru hamburger

8 chiftele

ceapă marinată- o să revin cu rețeta

varză taiată fideluță

2-3 roșii

sos

INGREDIENTE PENTRU CHIFTELE

Coacem chiftele formate din:

1 kg carne tocată   ( eu am avut de porc)

1 linguriță cimbru

1 linguriță sare

1 linguriță piper

 

Pentru chiftele punem toate ingredientele într-un bol (mai puțin uleiul), apoi framântam bine. Formăm chiftele, le aplatizam bine, ungem bine cu ulei fiecare chiftea, le punem pe o farfurie, le acoperim cu o folie de plastic și le dăm la frigider pentru minim o oră.

Prăjim chiftele în tavă antiaderentă sau pe grătar.

 
 

INGREDIENTE PENTRU CHIFLE

Reteta de chifle o am de la Cristian Borod alias @bucătarmaniac (Mulțumesc!!!), dar am făcut mici modificări, punând ce am avut eu în casă.

3 linguri ulei de masline

1 ou

500 g făină

 drojdie proaspătă cat o nuca, dizolvată în puțină apă călduță

1 linguriță zahăr

1 linguriță rasă de sare

250 ml apă călduță

un ou + 2 linguri de lapte pentru topping

susan , sare grunjoasă

În bolul mixerului punem ingredientele lichide: drojdia dizolvată, 3 linguri ulei de măsline,1 linguriță de zahăr, 250 ml apă călduță,  un ou întreg și  500 de grame de făină și o linguriță de sare.

Îl mixăm aproximativ 5-6 minute la viteză mica, iar după aceea mărim viteza. O sa obținem un aluat elastic si ușor de modelat.


Ungem un vas cu ulei. Dăm formă aluatului și îl așezăm în vas. Îl acoperim cu un șervet și îl lăsăm la dospit aproximativ o oră, sau până când își dublează volumul.

        

După o oră, pregătim o tavă cu hârtie de copt. Presărăm puțină făină pe masa de lucru și scoatem aluatul din vas. Îl presăm și il frământăm ușor pentru a elimina aerul.

Apoi îl împărțim în 8 părti egale. Modelăm cu mâinile chifle rotunde, apoi le așezăm în tavă, cu distanță între ele și le acoperim din nou pentru înca 30 de minute de dospit.

Batem un ou cu 2 linguri de lapte.

După jumătate de oră, chiflele si-au dublat volumul! Le ungem cu ou, cu atenție, fără să le apăsăm prea tare. Deasupra presărăm  susan și sare grunjoasă.


Le dăm la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25 de minute sau pană când devin aurii. Apoi, le vom lăsa la răcit pe un grătar.

       

SOSUL

Un pahar de iaurt cremos îl amestecăm cu o linguriță de muștar si o linguriță de pastă de roșii.

 

MONTAJUL

Tăiem chifla în două.

Punem după cum urmează: chiflă, varză, sos, ceapă marinată, chiftea, o felie de roșie, varză, sos, ceapă marinată și cealaltă jumătate de chiflă.

Servim alaturi de un suc bun!

Poftă bună!