Cand cuptorul iti face figuri si nu poti face ceva dulce, trebuie sa cauti alta metoda. Uite asa mi-a venit idea sa fac aceste gogosi foioase .  Cum nu toata lumea are la indemana un cantar am scris ingredientele in asa fel sa se poata descurca toti, chiar si cei fara cantar.

Platoul de prezentare este de o eleganta deosebita, este marca Ambition.

Bolul in care am framantat aluatul este din sticla, cu un design simplu dar elegant si foarte placut, cu margini usor ondulate.

Atat platoul cat si bolul pot fi comandate online de la DAJAR Magazin🥰🍽

Cum sunt pasionata de tot ce inseamna vesela si accesorii pentru gatit ❤, ma bucura tare aceasta colaborare cu cei de la DAJAR Magazin

 Ingrediente:

1 ou

2 linguri de smantana

100 ml apa

2 linguri se zahar

½ lingurita sare

drojdie cat o aluna (cca 10 gr.)

1 lingurita esenta cu gust de cozonac

faina

ulei pentru copt

Mod de preparare:

Smantana o amestecam cu oul. Punem in apa drojdia sa se inmoaie si adaugam zaharul. Amestecam şi lasam pentru 5 min. amestecul sa se odihneasca. 


Punem sarea in faina cernuta. Turnam apa cu drojdia in amestecul din ou şi smantana, iar mai apoi, cate puţin, adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat ferm, care nu se lipeste. Aluatul trebuie sa fie la consistenţa ca pentru placinte. 


Lasam aluatul 10-15 minute sa se odihneasca.  Dupa aceasta perioada de odihna luam aluatul si il impartim in 4 bile.


Bilele le intindem de marimea unei farfurii. Ungem foile cu putin ulei si le suprapunem . Intindem foile suprapuse, dandu-le o forma de patrat. 




Portionam foile ca si in foto (patrate mai mici) si apoi modelam gogosile.
Cum le modelam? Aducem spre mijloc 2 din marginile opuse ale patratelor din foi si apoi le unim capetele.
Prajim gogosile in ulei, la foc mediu si  le scoatem pe un servet de hartie, pentru a scapa de uleiul absorbit in timpul coacerii.

Le pudram cat sunt fierbinti cu zahar pudra! Pofta buna!!!

Inspiratie a fost de aici .