Pâinea, în toate diferitele sale
forme, este alimentul cel mai pe larg consumat din lume.
Eu aleg sa fac pâine acasă. De cele mai multe ori o fac simpla, din apă,
făină și drojdie.
De
curând am descoperit o făina foarte bună în magazinul online Super Mercato.
Iată
cum fac eu pâinea cea de toate zilele:
Ingrediente:
1 kg
făina Manitoba
apă
1
linguriță de sare
drojdie
cât o nucă
Mod de preparare:
Cernem făina. Acuma am folosit faina Manitoba, decare pur
si simplu m-am indragostit. Se comporta bine la framantat si painea a fost ca
un burete.
După ce aluatul a dospit îl luăm, îl modelăm și îl mai punem la dospit, intr-un vas pe o hartie de copt.
Când începe sa creasca, bagam in cuptor un vas (cratita, oala) acoperit, sa se incalzeasca, cateva minute. Cand credem ca e cald, scoatem din cuptor si transferam painea in el. Luam asa cu hartia de copt pe care am pus-o la dospit si o punem in vasul de copt. Increstam painea cu oO scoatem si o punem la odihna pe un gratar acoperita cu un prosop de bucatarie.
Aceasta a fost reteta mea simpla de paine.
Daca vreti sa luati si voi faina Manitoba, o gasiti pe site-ul www.supermercato.ro si sa stiti ca o sa aveti si o reducere de 10% daca introduceti codul “culiliinbucatarie”.
4 Comments
Și eu fac pâine de casă, dar după alte două rețete. O voi încerca și pe aceasta, pare cea mai simplă dintre toate.❤️
RăspundețiȘtergereimi place sa fac paine iarna, sa miroasa in casa, atunci mai mult timp avem pentru bucatariseala, cel putin eu!
RăspundețiȘtergereArata delicios painea! Trebuie neaparat sa fac si eu.
RăspundețiȘtergereAm facut tot felul de nebunii in casa, dar paine nu am incercat. Tot timpul am considerat ca este greu de facut. Poate incerc si eu reteta ta
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!