Ingrediente pentru foi:

 1 ou,

2 linguri de lapte,

150 g zahăr,

1 linguriță bicarbonat de sodiu,

3 linguri miere,

50 g unt

2 linguri cacao,

350 g de făină.

1 strop de sare

 

Ingrediente pentru cremă:

500 ml lapte,

3 oua,

3 linguri de făină,

2 linguri amidon alimentar,

1 lingurita esenta de vanilie -Arome si esente

120 g zahăr,

200 g unt.

 

Pregătire:

Intr-o cratita se pun: laptele, zaharul, untul, mierea, ouale si sarea. Cratita se pune la foc mic si se amesteca bine astfel incat toate ingredientele sa fie bine incorporate. Cand incepe sa fiarba se pune bicarbonatul de sodiu si se amesteca mereu timp de doua minute. Compozitia va creste in volum si se va albi usor.

Se ia de pe foc, se adaugă cacao și făina cernută și se amestecă. În primul rând, aluatul va fi foarte moale, lăsați să se răcească timp de 20 până la 30 de minute până se întărește. Luam aluatul si il  împărțițim în 4 părți. Cu ajutorul unui sucitor intindem foile, in marimea tavii de copt. A mea are 23x33 cm .

Coaceți fiecare foaie separat pe spatele tavii de copt într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 5-6 minute. Nu coaceți plăcile prea mult, deoarece se vor arde rapid. Timpul de coacere depinde și de cuptor.

Crema:

Intr-un castron mixam ouale cu 3 linguri de zahar, faina, amidonul si esenta de vanilie pana cand se obtine o compozitie omogena.

Separat se pune la fiert  laptele cu restul de zahar.

Cand laptele incepe sa clocoteasca, adaugam compozitia obtinuta anterior si amestecam continuu pana cand crema se ingroase.

O luam de pe foc si o lasam la racit acoperita cu o folie alimentara.

Dupa ce  crema s-a racit o mixam cu untul.

Cu crema obtinuta umplem foile. La final se pune glazura, asta in cazul ca mai ramane prajitura.

Pofta buna!!!

sursa