Ingrediente folosite:
200 gr unt sau margarină
1 ou
100 gr. Zahăr
100 gr, nucă macinată sau nucă de cocos
1 pliculeț praf de copt
1 linguriță aroma gel de biscuite Arome și Esențe
1 linguriță aroma gel de vanilie Arome și Esențe
aprox 200 g zahar pudra pentru decor
făină cât cuprinde
Mod de preparare:
Scoatem untul sau margarina din frigider pentru a fi la temperatura camerei.
Punem într-un vas, untul sau margarina , oul și zahărul. Amestecăm foarte bine ingredientele, apoi adaugăm nuca măcinată, aromele, pliculețul cu praful de copt și le încorporăm în aluatul cornulețelor.
Putem
folosi nucă sau nucă de cocos.
După
aceea vom începe să punem treptat făina, amestecând și adăugând făină, până când obținem
un aluat tare pe care îl putem modela cu mâna. Rupem bucățele de mărimea unei
nuci pe care le modelăm între palme, apoi le îndoim un pic la mijloc și formăm
o potcoavă.
Așezăm
cornulețele într-o tavă și o introducem în cuptorul bine încins. Coacem cornulețele
la foc mediu ,180 grade C, în jur de 15-20 de minute, până când observăm că se
rumenesc puțin. După ce sunt gata, le scoatem de la cuptor și cât sunt calde, le
tăvălim prin zahăr pudră.
Poftă
Bună!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!