Aceste cornulețe sunt delicioase, fragede și au o aroma aparte. Asta datorită aromelor folosite, pe care le găsiți pe site-ul  Arome și Esențe.

Ingrediente folosite:

200 gr unt sau margarină

1 ou

100 gr. Zahăr

100 gr, nucă macinată sau nucă de cocos

1 pliculeț praf de copt

1 linguriță aroma gel de biscuite Arome și Esențe

1 linguriță aroma gel de vanilie Arome și Esențe

aprox 200 g zahar pudra pentru decor

făină cât cuprinde

Mod de preparare:

Scoatem untul sau margarina din frigider pentru a fi la temperatura camerei.

 Punem într-un vas, untul sau margarina , oul și zahărul. Amestecăm foarte bine ingredientele, apoi adaugăm nuca măcinată, aromele, pliculețul cu praful de copt și le încorporăm în aluatul cornulețelor.

Putem folosi nucă sau nucă de cocos.

După aceea vom începe să punem treptat făina, amestecând și adăugând făină, până când obținem un aluat tare pe care îl putem modela cu mâna. Rupem bucățele de mărimea unei nuci pe care le modelăm între palme, apoi le îndoim un pic la mijloc și formăm o potcoavă.

Așezăm cornulețele într-o tavă și o introducem în cuptorul bine încins. Coacem cornulețele la foc mediu ,180 grade C, în jur de 15-20 de minute, până când observăm că se rumenesc puțin. După ce sunt gata, le scoatem de la cuptor și cât sunt calde, le tăvălim prin zahăr pudră.

Poftă Bună!