Este cineva care nu a mâncat langoși? Langoșii, sub diferite forme și chiar denumiri, sunt populari în Europa Centrală și de Est, dar sunt revendicați ca fel de mâncare specific de către unguri. Langoșii sunt populari însă nu doar în Ungaria, ci și în Slovacia, Voivodina din Serbia, Ucraina, România și chiar în Austria, unde, ca la noi, există mici langoșerii pe stradă și în zona târgurilor (vezi Praterul) și piețelor.

Dacă folosim și brânză grecească o să avem niște langoși extrem de delicioși. Daca vrei sa mananci o branza cu adevarat sanatoasa, atunci Hortiprimex.ro ar trebui sa fie alegerea ta.

Dar sa va spun cum fac eu langoșele.

Ingrediente:

500 g faină

400 ml apă

2 linguri  ulei

1 lingură zahar

1 linguriță sare

25 g drojdie proaspată

ulei pentru prăjit

 

Pentru decor:

brânză grecească Hortiprimex

smântână

2-3 căței de usturoi

 

Mod de preparare:

Într-un bol punem faina. Drojdia și zahărul le punem în puțină apă, câteva minute. Peste făina adăugăm sarea,uleiul, drojdia înmuiată și apă. Începem să frământăm. Aluatul trebuie să fie puțin moale. Lăsăm la dospit, până își dublează volumul. Împărțim aluatul în biluțe.

Într-o tigaie inalta sau cratiță punem uleiul la încins.

Cu mâinile unse cu ulei întindem pe rând fiecare biluță de aluat, apoi le prăjim în mult ulei încins, pe ambele părți. Le scoatem pe o farfurie acoperită cu un șervețel de hârtie ca să se absoarbe excesul de ulei.

Într-un bol punem smantana si usturoiul pisat. Amestecăm foarte bine. Brânza o dăm pe răzătoare. La servire ungem langoșul cu smântână, apoi punem brânză după gust. Pofta buna!