Este
cineva care nu a mâncat langoși? Langoșii, sub diferite forme și chiar
denumiri, sunt populari în Europa Centrală și de Est, dar sunt revendicați ca
fel de mâncare specific de către unguri. Langoșii sunt populari însă nu doar în
Ungaria, ci și în Slovacia, Voivodina din Serbia, Ucraina, România și chiar în
Austria, unde, ca la noi, există mici langoșerii pe stradă și în zona
târgurilor (vezi Praterul) și piețelor.
Dacă
folosim și brânză grecească o să avem niște langoși extrem de delicioși. Daca
vrei sa mananci o branza cu adevarat sanatoasa, atunci Hortiprimex.ro ar trebui
sa fie alegerea ta.
Dar sa va
spun cum fac eu langoșele.
Ingrediente:
500 g faină
400 ml apă
2 linguri ulei
1 lingură zahar
1 linguriță sare
25 g drojdie proaspată
ulei pentru prăjit
Pentru decor:
smântână
2-3 căței de usturoi
Mod de preparare:
Într-un
bol punem faina. Drojdia și zahărul le punem în puțină apă, câteva minute. Peste
făina adăugăm sarea,uleiul, drojdia înmuiată și apă. Începem să frământăm.
Aluatul trebuie să fie puțin moale. Lăsăm la dospit, până își dublează volumul.
Împărțim aluatul în biluțe.
Într-o
tigaie inalta sau cratiță punem uleiul la încins.
Cu
mâinile unse cu ulei întindem pe rând fiecare biluță de aluat, apoi le prăjim în
mult ulei încins, pe ambele părți. Le scoatem pe o farfurie acoperită cu un șervețel
de hârtie ca să se absoarbe excesul de ulei.
Într-un
bol punem smantana si usturoiul pisat. Amestecăm foarte bine. Brânza o dăm pe răzătoare.
La servire ungem langoșul cu smântână, apoi punem brânză după gust. Pofta buna!
1 Comments
Aoleu! Le ador!!!
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!