Combinatia dintre ciocolata si menta imi place foarte mult: ciocolata dulce, iar aroma de menta care te racoreste.

Am refacut reteta de prajitura cu menta, dar de data aceasta sub forma de chec si l-am ornat cu un sos din ciocolata cu frisca si extract pur de menta si i-am zis negresa.

De ce am refacut? Am primit cateva sticlute cu extracte naturale de condimente de la CloudNine Factory.

Pot sa va spun ca sunt 100% naturale, in care o sa putem descoperi sloganul lor: ”Gustă al nouălea cer!”.

Reteta de prajitura cu menta o gasesti aici: 

https://www.culiliinbucatarie.ro/2013/02/prajitura-cu-ciocolata-si-menta.html

Dar va las din nou reteta:

Pentru compozitia de chec avem nevoie de:

170 gr unt

150 gr ciocolata cu minim 50% cacao

2 oua

 200 gr zahar

  1 lingurita extract pur de menta Cloud Nine Factory

150 gr faina

 1 lingurita praf de copt

Untul l-am taiat bucatele si l-am pus impreuna cu ciocolata rupta bucati intr-un vas pentru a se topii.

In-un bol am pus ouale si zaharul , dupa care am adaugat ciocolata topita impreuna cu untul si o lingurita de extract de menta .

Apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia am turnat-o intr-o tava pe care pusesem hartie de copt.

Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca. 35 de minute. Important pt acesta e ca interiorul sa fie moale si la exterior sa se formeze o crusta crocanta.

 Am servit cu sos de ciocolata:

75 gr ciocolata cu 85 % cacao, 75 ml smantana lichida, 1 lingurita extract de menta.

Un deliciuuuu!!!!!

Pofta Buna!!!