Combinatia dintre ciocolata si menta imi place foarte mult: ciocolata dulce, iar aroma de menta care te racoreste.
Am refacut reteta de prajitura cu menta, dar de data aceasta sub forma de chec si l-am ornat cu un sos din ciocolata cu frisca si extract pur de menta si i-am zis negresa.
De ce am refacut? Am primit cateva sticlute cu extracte naturale de condimente de la CloudNine Factory.
Pot sa va spun ca sunt 100% naturale, in care o sa putem
descoperi sloganul lor: ”Gustă al nouălea cer!”.
Reteta de prajitura cu menta o gasesti aici:
https://www.culiliinbucatarie.ro/2013/02/prajitura-cu-ciocolata-si-menta.html
Dar va las din nou reteta:
Pentru compozitia de chec avem nevoie de:
170 gr unt
150 gr ciocolata cu minim 50% cacao
2 oua
200 gr zahar
1 lingurita extract pur de menta
Cloud Nine Factory
150 gr faina
1 lingurita praf de
copt
Untul l-am taiat bucatele si l-am pus impreuna cu ciocolata
rupta bucati intr-un vas pentru a se topii.
In-un bol am pus ouale si zaharul , dupa care
am adaugat ciocolata topita impreuna cu untul si o lingurita de extract de menta .
Apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia am turnat-o intr-o tava pe care pusesem hartie de
copt.
Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca.
35 de minute. Important pt acesta e ca interiorul sa fie moale si la exterior
sa se formeze o crusta crocanta.
Am servit cu sos de ciocolata:
75 gr ciocolata cu 85 % cacao, 75 ml smantana lichida, 1
lingurita extract de menta.
Un deliciuuuu!!!!!
Pofta Buna!!!
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!