Cuvântul parfum, folosit în zilele noastre, provine din limba latina "per fumus" și înseamnă "prin fum". Parfumeria, sau arta preparării parfumurilor, a luat naștere în Mesopotamia antică și Egipt, și a fost rafinat în continuare de romani și persi. Deși parfumuri și parfumerii au existat în India, o mare parte din aromele lor se bazează pe tamâie. Primul chimist înregistrat a fost o femeie pe nume Tapputi, o preparatoare de parfumuri. Ea a distilat flori si uleiuri cu alte aromatice, iar apoi le-a filtrat și le-a pus înapoi, repetând procedura de nenumarate ori. Așa zice sfântul Google.

Ei bine, de atunci și până acum, parfumul a fost creat din aproape orice. Arome peste arome, miresme de tot felul și esențe nemaiîntâlnite, toate îmbracate într-un buchet pentru olfactivul nostru. Iar eu cu siguranță sunt o colecționară de arome plăcute. Iubesc parfumurile florale, cele misterioase mă intrigă iar cele dulci ajung de puține ori la mine. Dar chiar și așa, parfumul este acel element care complimentează o femeie. Poate fie să-i pună în valoare personalitatea debordantă fie să o tempereze.

Așa că parfumuri să fie. Iar cu acest aspect ne ajută prietenii de la Cosmetice by Sara, care este un magazin online de produse cosmetice de calitate, cu parfumuri remake.

Eu am decis să adaug în colectia mea un remake Chanel N°5, care este un parfum pudrat, un remake foarte bun, iar mirosul este identic cu minunatele parfumuri din magazinele de specialitate, cu note florale și lemnoase.

Variantele de parfum au gramajul între 75 ml și 100 ml. Iar ambalarea acestora este foarte ok, nu ajung sparte și nu curge din sticlă. Plus că ajung repede. Ambalajul este precum cel al parfumurilor din magazinele de profil, frumos și elegant. Plus că ceea ce comandați, exact acel lucru primiți. Totul este transparent iar comunicarea cu aceștia este foarte bună.

De persistență nu mai zic, durează în jur de 12 ore plus. Cosmetice by Sara pot fi gasiți aici (https://www.facebook.com/cosmeticebysara/)  Iar pentru acelea dintre voi care nu doriti sa dati o avere pe un parfum, aceste variante sunt unele foarte bune și la prețuri atractive.

Eu mă declar mulțumită cu Chanel-ul meu N°5 remake, îmi pun rochia neagră și pantofii cu toc și merg să cuceresc lumea.

            Vouă ce parfumuri vă plac?