Chifteluțele  glazurate cu dulceață de ardei iuți sunt cea mai ușoară rețetă de aperitiv pentru petrecere sau sărbătoare. Excelent și pentru timpul de joc! Rapid și YUMMY!

Nu este un secret, ador rețetele de aperitive și mai ales acele cu această delicioasă dulceață de ardeu iute de la Arovit. O folosesc des în aperitive cu brânză sau mâncăruri cu carne.

Avem nevoie de:

Pentru chiftele:

 500 gr. carne tocată

 2 căței de usturoi

 un ou

 3 felii de pâine înmuiată

 sare

 piper

Pentru sos:

2 linguri amidon

o cană suc cola sau pepsi (se poate folosi bere, sau supă de vită)

3 linguri dulceață de ardeuiute Arovit

Mod de preparare:

Amestecam toate ingredientele pentru chiftele, se formează cu mâna udă chifteluțe rotunde și se prăjesc în ulei încins sau se coc în cuptor.

Într-o cratiță amestecăm amidonul cu sucul și îl punem pe aragaz. Odată ce sosul începe să fiarbă, reducem focul la foc mic. Îl lăsăm să fiarbă până se îngroașe și adăugăm dulceața de ardeu iute.  Acest sos se pune peste chifteluțe și se amestecă . Se pot servi alături de ce garnitură vreți voi.