Chifteluțele glazurate cu dulceață de ardei iuți sunt cea
mai ușoară rețetă de aperitiv pentru petrecere sau sărbătoare. Excelent și
pentru timpul de joc! Rapid și YUMMY!
Nu este un secret, ador rețetele
de aperitive și mai ales acele cu această delicioasă dulceață de ardeu iute de la Arovit. O folosesc des în aperitive cu brânză sau mâncăruri cu carne.
Avem nevoie de:
Pentru chiftele:
500 gr. carne tocată
2 căței de usturoi
un ou
3 felii de pâine înmuiată
sare
piper
Pentru sos:
2 linguri amidon
o cană suc cola sau pepsi (se poate folosi bere, sau supă de vită)
3 linguri dulceață de ardeuiute Arovit
Mod de preparare:
Amestecam toate ingredientele
pentru chiftele, se formează cu mâna udă chifteluțe rotunde și se prăjesc în
ulei încins sau se coc în cuptor.
Într-o cratiță amestecăm amidonul
cu sucul și îl punem pe aragaz. Odată ce sosul începe să fiarbă,
reducem focul la foc mic. Îl lăsăm să fiarbă până se îngroașe și adăugăm dulceața
de ardeu iute. Acest sos se pune peste
chifteluțe și se amestecă . Se pot servi alături de ce garnitură vreți voi.
0 Comments
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!