Cum bine știți căci am rețete ușoare și simple, azi vă scriu o rețetă de prăjitură foarte rapidă și bună. Rețeta o am de la colega mea Dana.

De curând am descoperit pe facebook, alunero de unde am achiziționat alune prăjite, dar și neprăjite. Livrare rapidă si foarte bune. Despre extractele pure de la Cloud Nine Factory am mai scris. Extractul pur de portocale este obținut din ulei obținut prin presarea la rece a cojilor de portocale și are o aromă fructată de portocale cu note vibrante și dulci-acrișoare.

Cum am avut alune prăjite și extract pur de portocale am putut să fac această delicioasă prăjitură. 

 Ingrediente:

5 ouă

2 căni făină

1 praf de copt

1 linguriță extract pur de portocale Cloud Nine Factory

100 gr. alune de pădure prăjite

Sos:

1 cană de lapte sau apă

1 unt sau margarină

2 căni de zahăr

 2 linguri cacao

1 linguriță extract pur deportocale Cloud Nine Factory

Pentru ornat:

100 gr alune prăjite

200 gr zahăr

felii de portocale

Mod de peparare:

Ingredientele pentru sos se pun la fiert până dau un clocot, fără extractul de portocale. Din această compoziție se iau 5-6 linguri și se lasă să se răcească. În restul compoziției fierte se adaugă cele 5 gălbenușuri, făina, praful de copt, albușurile bătute spumă, extractul de portocale și alunele. Se dă la cuptor cca 30 minute la 1800 , sau până trece testul cu scobitoarea.

În cele 5-6 linguri oprite pinem o linguriță de extract de portocale și ungem cu această compoziție prăjitura cât este caldă.

Caramelizăm alunele: punem zahărul și alunele într-o crăticioara, lăsăm să fiarbă la foc mic, până zahărul devine lichid și se caramelizează.

Tăiem prăjitura în pătrate mai mici și o ornăm cu felii de portocale și alune caramelizate. Cu o linguriță punem deasupra feliilor de portocale.

Poftă Bună!!!