Pentru că azi e Valentines Day vă propun un dulce bun. Un tort alb, nu roșu cum se obișnuieste de Ziua Îndrăgostiților, un tort al îngerilor, căci de fapt îndrăgostiții sunt îngeri pe pământ.

Ingrediente:

10 albușuri

150  gr zahăr

100 gr făină

2 linguri zeamă lămaie

Pentru glazura și decor:

3 albusuri

250 gr zahăr

75 ml apa

Mod de preparare:

Batem albușurile până devin spumoase. Adăugăm jumătate din cantitatea de zahăr și zeama de lămâie și mixăm. Zahărul rămas îl amestecăm cu făina, le cernem ca sa fie cât mai fin și  apoi încorporăm în compoziția de albuș cu o spatulă sau cu o lingură de lemn, cu mișcări circulare, de jos în sus. Amestecăm cu grijă, fără să ne grăbim,  ca să nu se lase compoziția.  Pentru copt am folosit forma de silicon pentru torturi achiziționată de la magazinul online skont.ro.

Punem compoziția cu lingura în formă, cu mare atentie, apoi nivelăm. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade circa 35 minute.

Până se coace pregătim bezeaua:

Punem zahărul și apa într-o cratiță și aducem la fierbere. În timp ce siropul se încălzește, începem să batem albușurile de ou spumă. Odată ce siropul a atins 115° C, a început să fiarbă (pentru cei ce nu au termometru) se toarna în fir subțire peste albuș în timp ce mixerul bate cu viteză mare, până când vasul nu mai este fierbinte și compoziția s-a răcit.

Pentru o notă de eleganță am adăugat bezeaua italiană , pe care am ars-o cu lampa de bucătărie cu gaz, pentru un plus de culoare.




Vă las și un minunat filmuleț pe care l-am postat pe youtube.



Atât forma de silicon cât și poșul cu duze rusești le-am achiziționat de pe site-ul online skont.ro .

Vreau să vă vorbesc despre forma de silicon:

Caracteristici principale

MATERIAL DE SIGURANȚĂ ȘI DE CALITATE

Această formă de tort de silicon 100% de calitate, poate fi folosită în mod repetat și sigur în cuptor cu microunde, cuptor, frigider, congelator și mașină de spălat vase.

IDEAL PENTRU MULTE PREPARATE

Această matriță Magic Cake este potrivită pentru a face tort, pâine de pizza, mousse, jeleu, ciocolată, budincă, tort de fructe și așa mai departe.

CREEAZA FORMA AȘA CUM VREI

Cu formele noastre de coacere din silicon, puteți crea toate tipurile de forme care vă plac, cum ar fi inima, cerc, pătrat, diamant și multe altele! Extrem de simplu de conectat bratele de silicon pentru a crea formele dorite.

UȘOR DE CURĂȚAT

Bratele din silicon sunt antiaderente, ușor de scos și de curățat, spălați doar cu săpun și apă, clătiți,

După utilizare, formele de tort pot fi depozitate ușor, nu se deformează și pot fi curățate chiar și în mașina de spălat vase.

Și acuma despre setul de decorare, care nu ar trebui să lipseasca din bucătărie.

Acest set vă va face să vă decorați toate prăjiturile cu ușurință.

Fabricat din oțel inoxidabil, acest set de unelte este, de asemenea, ușor de curățat, ceea ce îl face potrivit atât pentru uz casnic, cât și profesional.

Ușor de utilizat și manevrat - Doar o mică presiune asupra pungii de aluat, poate crea prăjituri minunate de tip biscuit și un design frumos pe tort. Un cuplaj refolosibil din plastic ajută la trecerea rapidă între vârfuri.

Vă invit să vizitați site-ul partenerului: skont.ro.