Ingrediente:

Pentru aluat:

500 gr. făină

7 gr. drojdie Pakmaya

o linguriță de sare

75 gr. zahăr

1 ou

300 ml lapte

50 gr. unt

merișoare uscate

cubulețe de ciocolată

Pentru crucea de fructe de pădure:

75 gr. făină

100 gr.căpșuni sau zmeură

90 ml apă

Pentru umplere și glazură:

300 gr. Gem

3 linguri miere diluată cu puțină apă

Mod de preparare:

Începeți prin a face aluatul.

Adăugați laptele într-o tigaie împreună cu untul, încălziți până când untul s-a topit și opriți focul.

Adăugați făina într-un castron mare și amestecați cu zahărul. Adăugați sarea pe o parte a făinii și drojdia pe cealaltă parte.

Faceți o fântână în centru, introduceți oul și apoi adăugați amestecul cald de lapte și amestecați folosind partea din spate a unei linguri sau a unui cuțit, apoi cu mâinile aducem aluatul împreună.

Frământați aluatul până când este neted și întins. Acest lucru va dura aproximativ 10 minute. Sau o puteți face într-un mixer de sine stătător cu un cârlig de aluat atașat, care ar trebui să dureze aproximativ 6 minute cu o viteză medie. Puneți aluatul într-un vas uns și lăsați-l să se dubleze ca mărime într-un loc cald.

Căptușiți o tavă mare de copt sau două tăvi mai mici cu niște hârtie de copt.

Puneți aluatul pe o suprafață ușor făinată și eliminați tot aerul. Întindeți aluatul într-un cerc și presărați merișosrele și cubulețele de ciocolată, apoi frământați totul până când fructele sunt distribuite uniform.

Se ia aluatul și se împarte în 15 porții. Rulați fiecare bilă de aluat până când are o suprafață netedă și le punem pe tavă cu un spațiu de aproximativ 3 cm între fiecare pentru a le oferi spațiu pentru a crește. Lăsați într-un loc cald, acoperit cu un prosop de bucătărie, pentru a dubla volumul.

Preîncălziți cuptorul la 180 ° C .

Acum, pentru a face pasta de făină pentru cruce procedam astfe:

- Zdrobim căpșunile sau zmeura într-un castron sau într-un robot de bucătărie până când obținem o pastă. Adăugați această pastă într-un castron cu făină și apă și amestecați până când devine o pastă omogenă. Punem pasta într-o pungă și facem cruci pe chiflele dospite.

Coaceți chiflele timp de 18-20 de minute. De îndată ce sunt maronii scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească pe un grătar. Apoi, utilizați mânerul unei lingurițe sau capătul unui cuțit pentru a face o gaură în partea laterală sau dedesuptul, fiecărei chifle, fără a merge până la capăt. Creați o cavitate care să se umple cu gem delicios, de care doriți voi.

Puneți dulceața într-o pungă și introduceți-o în orificiul făcut fiecărei chifle, până la umplere.

Puneți chiflele înapoi pe tavă. Încălziți puțină apă și o punem peste cele trei linguri de miere. Periați chiflele pentru a le oferi acea glazură dulce și lipicioasă.

Umplute, fructate, chiflele sunt  gata de mâncare!

 

Cele mai bune să fie mâncate, sunt  în ziua în care sunt făcute.

Poftă Bună!!!

Am fost inspirată de rețeta Nadiya Hussain.