Această pâine cu usturoi pentru ciorbă sau felurile întâi dispare într-o clipă! Este pufoasă și cu crustă crocantă, moale, aromată și incredibil de apetisantă. O mâncăm și goală. Forma de inimă este făcută cu ajutorul formei de silicon de pe skont.ro.

Ingrediente:

450gr faină alba

1/2 linguriță de sare

3 gr drojdie

3 linguri ulei de măsline

240 ml apa călduță

1 lingurită zahăr

UMPLUTURA:

usturoi verde o legătura

½ pachet de unt

Mod de preparare:

 Într-un bol amestecam făina cu drojdia ( înmuiată în apa calda) adăugăm apa, zahărul și uleiul. Amestecam până se omogenizează și  lășăm la crescut.

Eu am obiceiul să împătur de 3-4 ori aluatul, la interval de 30 minute.

Când este gata scoatem aluatul pe o suprafață pudrata bine cu făina, îl rulăm sub formă cilindrică și îl împărțim în bucăși mai mici, aproximativ egale.

Amestecăm  untul (la temperatura camerei) cu usturoiul verde tăiat mărunt.

Luăm fiecare bucățică de aluat și trecem cu sucitorul peste ea. O ungem cu pasta de unt și usturoi, apoi o rulăm. Procedăm la fel cu fiecare bucată de aluat.

Le așezăm în formă și le lăsăm la dospit. Când au crescut în formă, le băgăm în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 30 de minute.

După ce le scoatem din cuptor, cât încă sunt calde, le ungem cu pasta de unt cu usturoi



 







Eu am pus la dospit în formă de inimă. Formade silicon am achiziționt-o de pe site-ul www.skont.ro

Caracteristici principale

MATERIAL DE SIGURANȚĂ ȘI DE CALITATE

Această formă de tort de silicon 100% de calitate, poate fi folosită în mod repetat și sigur în cuptor cu microunde, cuptor, frigider, congelator și mașină de spălat vase.

IDEAL PENTRU MULTE PREPARATE

Această matriță Magic Cake este potrivită pentru a face tort, pâine de pizza, mousse, jeleu, ciocolată, budincă, tort de fructe și așa mai departe.

CREEAZA FORMA ASA CUM VREI

Cu formele noastre de coacere din silicon, puteți crea toate tipurile de forme care vă plac, cum ar fi inima, cerc, pătrat, diamant și multe altele! Extrem de simplu de conectat bratele de silicon pentru a crea formele dorite.

USOR DE CURATAT

Bratele din silicon sunt antiaderente, ușor de scos și de curățat, spălați doar cu săpun și apă, clătiți,

După utilizare, formele de tort pot fi depozitate ușor, nu se deformează și pot fi curățate chiar și în mașina de spălat vase.

SET DE 4 SEGMENTE DE SILICON